3voor12 Utrecht

Nieuw boekingskantoor in Utrecht

Martijn Mannak en Jim van Kooten beginnen samen Atlas Agency

Martijn Mannak en Jim van Kooten beginnen samen een nieuw boekingskantoor, Atlas Agency. Het duo werkt samen met verschillende bands uit Utrecht en omstreken.

“Ik heb veel zin om weer in Utrecht te werken als boeker”, vertelt Mannak, die tot nu toe als boeker bij het Haarlemse Full Spectrum werkte. Ook was hij tot medio september programmeur bij Hofman Café. Nu is hij samen met Jim van Kooten, die boeker was bij het Amersfoortse Postulart Music en programmeert bij De Vorstin, Atlas Agency begonnen.

“Het was voor Jim en mij tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik werkte bij Full Spectrum en mijn collega daar ging naar een ander kantoor. Ik begon daarom na te denken over een nieuwe stap”, legt hij uit. “Ik kwam Van Kooten tegen, we dronken een biertje en zo is eigenlijk het eerste idee voor Atlas ontstaan.” De twee kunnen het goed met elkaar vinden. “We denken over veel dingen hetzelfde. Dat maakt het samenwerken heel makkelijk."

De ervaring die hij als programmeur heeft opgedaan, komt van pas als boeker. “Ik doe nog wel eens programmeurklussen om te kijken hoe het is als je een band aangeboden krijgt”, vertelt hij. Als boeker doet Mannak het omgekeerde van een programmeur. "Als programmeur wil je zoveel mogelijk bandjes op één plek laten spelen en als boeker wil je een bandje op heel veel verschillende plekken laten optreden."

De acts die bij het kantoor zijn aangesloten, hebben ze meegenomen van hun eerdere werkgevers. Die bands die Atlas Agency vertegenwoordigt zijn heel verschillend. Van de polderpolka van Stennis tot de harde rock van Ziggy Splynt. “Er is niet echt een afgesproken verdeling gemaakt. We werken gewoon allebei met onze eigen acts. Misschien dat Van Kooten iets meer de popkant doet, maar dat zou ik ook kunnen doen.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12