3voor12 Utrecht

Emiel Schaap nieuwe programmeur Hofman Café

Hij volgt programmeur Martijn Mannak op

Emiel Schaap neemt vanaf 20 september de programmering van het Hofman Café aan het Janskerkhof voor zijn rekening. Hij volgt daarmee Martijn Mannak op die sinds 2013 verschillende acts in het café programmeerde.

“Ik hoorde via via dat Mannak zou gaan stoppen,” vertelt Schaap. “Toen heb ik laten weten dat ik interesse had om de boekingen te gaan doen. We zijn om de tafel gaan zitten en het klikte allemaal wel. Ik kon eigenlijk meteen aan de slag.”

Schaap gaat geen drastisch andere koers varen dan de vertrekkend programmeur. “Hij is een bepaalde weg ingeslagen, die goed bij het café past,” legt hij uit. “Dus ik begin niet door meteen het roer om te gooien. De eerste week is dan ook een soort overgangsweek waarin we samenwerken.” Volgens Schaap betekent dit niet dat hij afscheid neemt van 3voor12 Utrecht. “Ik moet nog zien hoe druk het wordt, maar ik blijf ook programmeren voor de maandelijkse clubavonden.”

“Ik programmeer vooral op gevoel,” vertelt Schaap. “Het gaat erom dat een band goed aansluit op de sfeer van de avond. Dan maakt het niet uit of het een indie bandje is of americana.” Toch is volgens hem niet alles makkelijk te programmeren in het café. “Omdat de ruimte beperkt is, kun je er geen keiharde metal neerzetten. Afgezien daarvan kan er wel heel veel.”

“Ik heb hier de ruimte om veel nieuw talent neer te zetten,” aldus Schaap. “Daar heb ik als programmeur voor 3voor12 Utrecht al ervaring mee.” Toch is zijn ervaring als programmeur niet het enige dat hij meeneemt voor zijn nieuwe functie. Als bassist in verschillende bandjes heeft hij al veel podia in Nederland bezocht. “Ik probeer zelf zo veel mogelijk dingen te zien. Als je op een festival komt, zie je ook acts waar je niet zo snel naartoe zou gaan, maar die wel passen op het podium.”

Op donderdag 6 september opent Hofman Café het nieuwe seizoen met een optreden van jazzband Bruut

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12