3voor12 Utrecht

Ziggy Splynt maakt doorstart met drie nieuwe bandleden

Luister naar een teaser van de nieuwe track ‘Swiitch’

Verrassende ontwikkelingen bij Ziggy Splynt. Drummer Aron Smit en bassist Isidor ten Hooven gaan de alternatieve rockband verlaten en drummer Wouter Bakker, bassist Thomas Rikkers en gitarist Hugo Ariëns sluiten zich aan bij de band. Toen Smit en Ten Hooven besloten om de band te verlaten, werd in gezamenlijk overleg duidelijk dat zanger/gitarist Bart Huskes door moest gaan met het project.

“Inmiddels zijn de drie nieuwe bandleden volledig geïntegreerd", licht Huskes toe. "Dit zijn jongens die ook op het conservatorium zitten en er echt voor willen gaan. We hebben in februari - ook nog met Isi en Aron - nieuw werk opgenomen in de studio van Guido Aalbers. Deze tracks zijn van dezelfde kwaliteit als onze single ‘Carcass Feeder’ en ze betekenen weer een grote stap voorwaarts in de carrière van de band.” De band heeft al een optreden met de nieuwe drummer en gitarist gedaan en in april en mei staan drie shows met de nieuwe bezetting op het programma.

“Het was best heftig”, vervolgt Huskes. “Maar het is ook een frisse start en ik ben eigenlijk heel enthousiast over de nieuwe bezetting, de echte Ziggy spirit is behouden. We spelen nog steeds de oude nummers waar we trots op zijn. We vinden dat die het nog verdienen om live gespeeld te worden en dat heel wat mensen ze nog moeten horen.”

Voor de toekomst gaan de originele plannen van Ziggy gewoond door, vertelt Huskes: “We zijn in gesprek met labels voor de nieuwe muziek, we willen Popronde doen en daarna doorstromen naar Eurosonic. En in het najaar willen we Engeland weer aan doen. We hebben een nieuw management en techniekteam achter het project om de show naar een nieuw niveau te tillen. Ik denk dat Ziggy een mooi jaar voor de boeg heeft.”

Naast een aantal shows heeft de nieuwe Ziggy Splynt ook nieuwe muziek in petto. Luister alvast naar een teaser van ‘Swiitch’.

Op vrijdag 27 april is de band te zien op het Koningsdag festival bij café Averechts.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12