3voor12 Radio woensdag 17 april 2019

Rina Mushonga live en een Motel Mozaïque special

Ze begon haar muziekcarrière ooit in het Book Café in de Zimbabwaanse hoofdstad Harare, waar veel jazz, folk en traditionele muziek werd gespeeld en ze naar eigen zeggen veel leerde van ervaren muzikanten. Rina Mushonga werd geboren in India, groeide op in Zimbabwe, studeerde in Groot-Britannië, woonde een aantal jaar in Nederland, maar verhuisde uiteindelijk weer terug om zich in de Londense wijk Peckham te vestigen. Grappig genoeg zag ze Florence Welch daar vaak in de buurt en zo kwam door veelvuldig te Googelen terecht in de studio van Brett Shaw, die eerder al meeschreef en produceerde aan Florence’s laatste album. Zelf omschrijft Rina Mushonga haar muziek als “een soort van Paul Simon, maar dan in een zwetende Afrikaanse dancehall club”. Je kunt wel begrijpen dat wij heel erg enthousiast zijn dat onze favoriete wereldreiziger een livesessie geeft in 3voor12 Radio.

Dit weekend is het weer zover en kun je lekker kriskras door Rotterdam grasduinen op het ontdekkingsfestival Motel Mozaïque. Naast headliners Apparat en Panda Bear kun je je muzikaal verlekkeren bij de prachtige postpunk met flinke scheuten poezië van Fontaines D.C. In de uitzending geven we je alvast een voorproefje met o.a. Gil de Grid en Meetsysteem, die dit weekend zijn MoMo debuut beleeft.

3voor12 Radio met Eva Koreman hoor je elke maandag tot en met donderdag van 21.00 uur tot 00.00 uur op 3FM, via je radioonline of de 3FM app (iOS / Android). 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12