ESNS19: Sneuvelen in de kinderdisco van Jack $hirak

Producer waagt stap naar podium, en... tja

Arme Jack $hirak, toch. Zijn gezicht staat in een nerveuze plooi, zijn ogen zijn naar beneden gericht en er kan bijna geen lachje vanaf. Óf hij is bloednerveus, óf hij vindt dj’en eigenlijk niet zo leuk, óf hij wordt er chagrijnig van dat de toch al kleine kelderzaal langzaam maar zeker leegdruppelt. In de Club Blu’s van deze wereld heeft de producer achter hits als ‘Drank & Drugs’ de laatste tijd gebouwd aan een dj-carrière, maar hier op Noorderslag wil het geen feest worden.

Terwijl het zo veelbelovend begint: wanneer hij achter de dj-booth gaat staan, speelt hij opeens allereerst op het keyboardje naast hem een Oosters toetsenpartijtje voordat hij een baile funk-edit van ‘Miljonair’ instart. Wat volgt? Tja. Dat keyboard raakt hij geen seconde meer aan, iedere minuut draait hij weer een nieuwe tune – en dan voornamelijk Nederlandse hiphop – terwijl zijn dj roept dat we de energie toch vooral moeten vasthouden. Mwoah, nou, dat wordt lastig als je zo wordt sufgebeukt met hit na hit na hit na hit na hit na hit na hit na hit na hit na hit na hit na hit. Van ‘4x Duurder’ naar ‘Strangers’ naar ‘Cartier’ naar ‘Challas’. Niet de meest verrassende selectie, nee. Aanvankelijk staat de zaal hartstikke vol met vijftienjarige schreeuwende meisjes, maar zelfs hun aandachtsspanne houdt het niet vol. Dit is kinderdisco met ADHD.

Waarom zou ie dit dan in godsnaam doen?
Soms moet je investeren in een liveshow. Het is een simpele optelsom: Ronnie Flex en Lil’ Kleine doen hier in Nederland AFAS Live en Ziggo Dome, en in Amerika kunnen beatmakers als Khaled en Mustard flinke zalen vullen. Waarom zou Nederland dan geen superster-producer met livesucces kunnen pakken? Yung Felix en Esko doen het ook, dus Jack $hirak ook.

Moeten we het nog over dat belachelijke $hirak-bord met die boze haan hebben?
Liever niet, nee.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12