ESNS20: Tabitha kan best op eigen benen staan

Maar wel in de versleten schoenen van Ronnie

Eigenlijk is het best bijzonder dat een artiest als Tabitha zo’n grote zaal als vandaag aan kan. Besef: voordat haar liedje met Ronnie Flex ‘Is Dit Over’ een hit werd, was er van een Nederlandse solo-carrière geen sprake. Sterker nog: Tabitha probeerde het zelfs internationaal te maken, maar het succes van haar song met Ronnie trok haar naar Nederland voordat ze zichzelf überhaupt kon lanceren. Ondertussen is ze zo’n twee solo-albums verder en heeft ze naast een flinke discografie aan features meer dan genoeg materiaal om een solo show op te bouwen. En da’s best knap, want de overstap van kleine feature-zangeres naar iemand die eigenhandig de Grote Zaal van Paradiso kan uitverkopen, dat benijden velen.

Voel ik hier nou een Ronnie Flex-vergelijking broeien?
Ja, zo’n onderkop haalt de verrassing er wel een beetje uit, hè? Net zoals bij Ronnie staat er vanavond een flinke band op de planken om Tabitha’s latinpop sound uit te voeren, maar als Tabitha ‘hier is dat feestje!’ zingt in ‘Geen Tijd’ – inclusief Sister Nancy-sample – klinkt het wel effe een stukje platter. En wat te zeggen van het tenenkrommende 'Te Groot Voor Het Servet'? Tuurlijk, Tabitha kan echt goed zingen, en er zitten ook wel hitjes tussen, maar een eigen smoel heeft ze niet echt, en een podium presence mist ze ook. Die zaal op Noorderslag weet z3 in ieder geval niet vol te houden van begin tot eind.

Een eigen smoel? Hoe verhoudt Tabitha zich dan tot andere Nederlandse popzangeressen?
Oké, oké, laten we even welletjes wezen: als we het dan toch over streamingkanonnen hebben, dan kan je er geld op zetten dat Tabitha de leukste uit het rijtje is. Move over, Maan en Davina Michelle, dan duizend keer liever Tabitha als mystery guest tijdens het Uitfestival Almere.

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12