Vrijdagmiddagplaylist: Ostgut Ton in 20 tracks

Het huislabel van de mythische technoclub Berghain

We leven in een vluchtige tijd. Wie vandaag bovenaan de playlist staat, kan morgen zomaar vergeten zijn. Maar juist daarom zijn mensen met een steady visie zo belangrijk. Mensen die jaar in jaar uit hun neus volgen en de beste muziek die ze tegenkomen uitbrengen op hun label. Daarom gaan wij ons voor je in de beste en meest toonaangevende labels van het moment verdiepen. Gewoon, in een simpele Spotify-playlist. We begonnen met het legendarische elektronicalabel WARP en verplaatsen onze focus nu naar Berlijn.

De technoclub Berghain heeft inmiddels een bijna mythisch imago: een wekelijkse line-up waar je u tegen zegt, een onvoorspelbaar deurbeleid en mysterieuze, donkere achterkamertjes. Veertien jaar geleden nam Berghain het stokje – en daarmee de bijzondere locatie – over van de club Ostgut. Deze naam is dan wel van de deur, maar nooit uit het hart: als eeuwige ode aan de technotempel van weleer heeft Berghain het label Ostgut Ton in het leven geroepen.

De interactie tussen de club en het label blijkt zeer vruchtbaar. Alle nieuwe nummers van potentiële leden worden eerst uitgebreid getest op de dansvloer met de ambiance als referentiekader, met een signature sound als gevolg. Ostgut Ton omschrijft 'm zelf als ‘onnostalgische techno met de jaren negentig in het achterhoofd.’ De Nederlandse Steffi is hier op reguliere basis te vinden, net als Martyn. Wij hebben de twintig beste tracks ertussenuit gepukt, zodat dit weekend elke slaapkamer kan worden getransformeerd tot een ieniemini-Berghain.

Meer vrijdagmiddagplaylists? Check ze hier allemaal, met lijstjes van WARP Records en Dead Oceans, punkliedjes om bij te huilen en de ideale playlist voor in de sauna.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12