3voor12 Friesland

In Beeld: Death Alley in Neushoorn

Sterke releaseshow van 'Live At Roadburn' met opgewaardeerde bezetting

Na het spelen van een legendarische show op het Roadburn Festival in Tilburg afgelopen jaar, konden de mannen van Death Alley het gevoel dat ze daaraan over hebben gehouden blijkbaar moeilijk loslaten. En terecht... Alles bleek die avond te kloppen en/of op z'n plek te vallen en gelukkig was er een geluidsman ingehuurd de boel op te nemen. Nu, bijna een jaar later brengen ze een langspeler uit met de naam Live At Roadburn. Neushoorn in Leeuwarden is één van twee Nederlandse poppodia waar het album gepresenteerd wordt.

Net als tijdens het optreden, en dus ook op het album te beluistern, spelen tijdens deze shows gastmuzikanten Ron van Herpen (The Devil’s Blood) en Jevin de Groot (Mühr) een belangrijke rol.

Na een lang uitgesponnen intro van Van Herpen en De Groot komen de mannen van Death Alley het podium op in de Arena. Oude bandmaten van The Devil's Blood Van Herpen en Oeds Beydals lijken bij tijd en wijle samen te smelten met hun gitaren. Met aan de andere kant van het podium De Groot die op fascinerend intense wijze zijn gitaren bespeelt. Death Alley laat zien met hun optreden, maar vooral muzikaal gezien dat ze meedraaien als één van Nederlands beste rockbands.

Een select gezelschap in Neushoorn is getuige van een sterk optreden van Death Alley. Eén die zeker meer publiek verdiende, maar aan de andere kant ook een mooie intieme sfeer kreeg op deze manier. De support-act is 4Twenty. Een formatie met een voorliefde voor stonerrock. In een klein half uur komen onder andere covers van Queens Of The Stone Age, Kyuss en Fu Manchu al denderend uit de versterkers.

Fotograaf Frieda Vuur maakte onder lastige omstandigheden een fotoserie. Ga er maar aan staan: hoofdzakelijk rood, blauw, een hysterische overmaat aan stroboscoop licht én veel rook waren de ingredienten van de lichtshow.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12