Zoals Phil Collins een jaar of vier geleden tweette: zet je om 23:56:40 precies ‘In The Air Tonight’ op, dan ga je het nieuwe jaar in met een van de meest iconische drumbreaks uit de popgeschiedenis. En ja, dat is beter dan voor de twintigste keer meeblèren met Queen. Maar welke liedjes zijn nóg beter om met een uitgekiende timing het nieuwe jaar in te knallen?

LCD Soundsystem - All My Friends

Zit je in isolatie? Open een fles champagne voor jezelf en zet om 23:53:02 deze New Yorkse classic op. Zo kun je precies om twaalf uur jezelf zingend afvragen waar al je vrienden vanavond zijn.

Froukje - Ik Wil Dansen

Hoe kan je beter dit jaar afsluiten dan nog één keer mee te zingen en vooral te dansen op Froukje’s Song van het Jaar 2021? Opdat we in 2022 eindelijk zorgeloos en vooral eindeloos kunnen dansen. Zet hem op om 23:59:16 en slide even soepel het nieuwe jaar in als de baslijn naar het refrein.

Goldband - De Langste Nacht

Zet je deze om 23:58:24 op? Dan hoor je om twaalf uur: ‘Ik hou mij aan de regels, maar vanavond even niet’. Het is het sentiment dat ongetwijfeld veel mensen deze oud & nieuw zullen hebben. Want een nieuwjaar met maar vier gasten over de vloer? Dat kan natuurlijk niet. Doe dus als de jongens van Goldband en heb de langste nacht van je leven.

Billie Eilish - Happier Than Ever

Eén van de beste momenten van popjaar 2021 is zonder twijfel de drop in ‘Happier Than Ever’. Zet hem dus om 23:56:57 op en ga net als Billie het nieuwe jaar in vol heerlijke boosheid naar je ex.

Olivia Rodrigo - drivers license

Ben je wat minder goed over je ex heen dan Billie? Zet dan om 23:57:36 Drivers License op. Het is oké om verdrietig te zijn over de liefde en het is nog beter om je nieuwe jaar te beginnen met de beste brug van afgelopen jaar.

The Killers - All These Things That I’ve Done

Over goede bruggen gesproken. Je kan 2022 natuurlijk ook vanaf precies 23:57:29 inrijden op een brug die zowel de Golden Gate Bridge als de Erasmusbrug verwijst naar de reservebank van iconische bruggen.   

Eric Prydz – Opus

De aller-aller-allergrootse drop om je nieuwe jaar mee te starten? Die vind je door om 23:56:16 deze dance classic van Eric Prydz op te zetten.

Pip Blom - Keep it Together (Ludwig A.F. remix)

Voor een wat subtielere drop kun je vanaf 23:58:48 terecht bij een van de meest verrassende remixen van het jaar. Hoe Ludwig A.F. Pip Bloms indiepop liedje omtovert in zo’n verslavend dance anthem? Niemand die het weet.

The Weeknd - Blinding Lights

Staat je huis ondanks de regels toch vol met vrienden en familie die klaar staan om feestend het nieuwe jaar in te gaan? Zet dan zestien seconden voor twaalf uur Blinding Lights op en ga met dé synthlijn van het decennium richting een beter jaar.

Jockstrap - City Hell

Travis Scott eat your heart out. Niet de beatswitch van ‘SICKO MODE’, maar die van Jockstrap’s ‘City Hell’ is de meest emotionele en verrassende manier om 2022 mee af te trappen. Zet hem dus om 23:57:24 op en wens gelijk dat je het duo komend jaar eindelijk live kunt zien.

Arctic Monkeys – 505

De hotels zijn nog open en ergens in het land ligt vast iemand op haar zij in kamer 505 te wachten. Ben jij naar haar onderweg? Zet dan om 23:57:30 ‘505’ op en ga als een twintigjarige Alex Turner het nieuwe jaar in met een van de beste rockdrops allertijden.

Phoebe Bridgers - I Know The End

Is er iets lekkerder dan melodramatisch schreeuwend het nieuwe jaar in te gaan? Nee. Zet dus om 23:55:26 ‘I Know The End’ op en schreeuw op de top van je kunnen mee met Phoebe Bridgers.

Ariana Grande - thank u, next

Alles goed en wel, maar denk je aan 2021 dan denk je toch al snel: ‘thank u, next’. Zet dus om 23:59:16 dit liedje op en neem afscheid van dit flutjaar zoals Ariana Grande dat doet met haar exen.

Justice – Genesis

Bestaat er een betere beat dan de beat waar Justice hun ‘Genesis’ mee opent? Zet 38 seconden voor het nieuwe jaar het nummer op en je krijgt precies om twaalf uur het antwoord.

Beyoncé – Countdown

Hou je van tradities en wil je net als altijd tien seconden richting het nieuwe jaar aftellen? Beyoncé biedt uitkomst. Zet je haar ‘Countdown’ om 23:59:23 op, dan ga je precies op nul richting 2022.

David Bowie - Space Oddity

Je kan natuurlijk ook om 23:58:50 Space Oddity opzetten. Hetzelfde effect als Beyoncé, maar dan met een ruimte-thema.

John Cage - 4'33”

Voor iedereen die met een beetje stilte en rust het nieuwe jaar in zou willen. Pluspunt: het maakt niet uit hoe laat je hem precies opzet en je hoort eindelijk eens de champagne goed poppen.

Caribou - You Can Do It

Het ziet er nog niet naar uit dat 2022 écht beter gaat worden dan 2021. Daarom heeft iedereen wel wat positieve inspiratie nodig. Zet dus om 23:59:30 ‘You Can Do It’ op. Om twaalf uur komt dan niet alleen die veel te harde synth binnen, maar ook het besef dat je het kan!

Oasis - Champagne Supernova

Met nieuwjaar kan één ding niet ontbreken: champagne. Ben je vergeten om een fles te kopen in de supermarkt? Zet dan vanaf 23:58:00 deze Oasis-classic op en ga sneller dan een kanonskogel mét champagne richting 2022.

Jayda G - Both of Us

Ben je van plan het wat rustiger aan te doen? Zet dan om 23:55:30 deze banger van Jayda G op. Die vertraging vlak voor de nieuwjaarsdrop? Dat is het ritme dat je moet volgen komend jaar.

The Strokes - Last Nite

Tuurlijk wordt in 2022 alles beter. Tuurlijk gaan we weer naar concerten en festivals. En tuurlijk gaan we op Best Kept Secret eindelijk The Strokes zien. Zet dus om 23:59:32 ‘Last Nite’ op en denk nog een keer aan vorig jaar en aan alle mooie dingen die volgend jaar gaan komen.

Soulwax - Is It Always Binary

Hartstikke cool hoor, die drumfill van Phill Collins in ‘In The Air Tonight’. Maar wil je het nieuwe jaar beginnen met écht een van de allercoolste drumfills ooit? Zet dan deze Soulwax-hit op om precies 23:57:06.

De Staat - Witch Doctor

Is je illegale feestje groot genoeg voor een circle pit? Ga dan in het midden van de kamer staan, zet om 23:58:12 ‘Witch Doctor’ op en ga als Torre Florim richting 2022.

Pinkfong - Baby Shark

Eigenlijk is álles beter om met oud en nieuw op te zetten dan Bohemian Rhapsody.