Kijk terug: Sofie Winterson live in 3voor12 Radio

Sfeervolle dreampopliedjes van nieuw album Sophia Electric

Retro synthesizers, maar ook intieme momenten op gitaar, soms dansbaar, dan weer dromerig: op haar nieuwe album klinkt Sofie Winterson dynamischer dan ooit. De Amsterdamse maakte het album op een voor haar totaal nieuwe manier: helemaal in haar eentje, in Nederland, Lissabon en Los Angeles. Ze liet zich inspireren door iedereen van Mazzy Star tot Arthur Russel, van Elliott Smith tot Beyoncé. Sophia Electric is Sofie's tweede plaat, en de eerste die ze uitbrengt bij haar nieuwe platenmaatschappij Excelsior. 

De avond voor de release van Sophia Electric kwam Sofie in 3voor12 Radio een voorproefje geven van haar nieuwe liedjes. Die sessie kun je nu terug kijken. In de studio sprak ze ook met Eva over het proces achter de plaat, en hoe het uiteindelijk toch een break-upplaat is geworden: 'Dat was niet echt de bedoeling!'. Kijk dat interview hier terug.

3voor12 Radio met Eva Koreman hoor je elke maandag tot en met donderdag van 21.00 uur tot 00.00 uur op 3FM, via je radioonline of de 3FM app (iOS / Android).  

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12