3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Vette pech bij MOOON in de Thunder Alley

... maar dat mag de pret niet drukken

Thunder Alley is vandaag met MOOON, Bartek en Lookapony the place to be voor de garagerockliefhebbers op Paaspop. Aan MOOON de taak om het wakker wordende Paaspop-publiek te vermaken.

De ritmesectie van het trio bestaat uit gebroeders Tom (basgitaar) en Gijs (drums) de Jong, neef Timo van Lierop verzorgt de vingervlugge gitaarpartijen. De set komt wat langzaam op gang door de vele technische problemen die de jongens uit Aarle-Rixtel voor hun kiezen krijgen. Het monitorgeluid blijkt erg slecht te zijn, gitarist Van Lierop is nauwelijks te horen in de zaal, de microfoon van drummer Gijs valt steeds weg en de stagehand die het probeert op te lossen krijgt vervolgens de hals van de basgitaar tegen z’n hoofd aan. Dikke pech en dat is jammer, want de songs zijn erg sterk en de (lange) instrumentale stukken hebben een indrukwekkende opbouw met interessante melodieën.

Het publiek luistert door de foutjes heen en beweegt voorzichtig op de bluesy garagerock met psychedelische invloeden. Zanger Timo van Lierop vraagt halverwege de set of iedereen al een beetje wakker is, “Jullie zijn wakkerder dan wij, denk ik. Ik heb vandaag nog moeten kotsen en dat was niet omdat ik te veel gezopen heb!” Tijd om uit te leggen waarom dan wel, krijgt hij niet: de onderonsjes tussen de nummers door worden niet door iedereen gewaardeerd, want: “Mond houden en spelen!”, roept een man uit het publiek. Dat moest er ook nog eens bijkomen na alle pech, maar de Brabanders kunnen er gelukkig wel om lachen. Pas bij het laatste nummer, ‘Mary You Wanna’ lijkt het geluid gefixt te zijn en gaat de inmiddels volle Thunder Alley los op de catchy single dat dan alweer het laatste nummer blijkt te zijn. Snel maar eens opnieuw bekijken in een club waar de techniek niet te wensen overlaat.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12