ESNS18: The Overslept heeft niets met punk te maken

Punkpop voor je buurmeisje

Nee, met punk heeft punkpopgroep The Overslept weinig te maken. Je ziet in hun vlogs eerder hoe ze samen gezellig Kersterklaas vieren, dan hoe ze de backstage onderkotsen terwijl ze met hun lul staan te zwaaien. Ze coveren ook gerust Kygo, Selena Gomez en Ed Sheeran. Hun liedjes volgen de gouden regels van formule-pop. Neem ‘Little Miss Has-Been’ over het meisje dat vroeger nog de populairste van de klas was, of ‘Stolen Car’, over zeventien zijn, op de achterbank van een gestolen auto zitten, geloven dat je relatie voor eeuwig is en je vooral altijd jong moet blijven. Maar tja, alles gaat voorbij. 

Je gaat nu toch niet de snob uithangen, hè?
Nee, hoor. Met commercie is niets mis en The Overslept heeft een paar prima tunes die het goed doen bij zowel 3FM als 538. Ze spelen ze best strak. Alleen jammer dat die zanger bepaald niet zuiver zingt en de koortjes waar ze hun liedjes a capella mee afsluiten soms zelfs tenenkrommend vals zijn. (En dat terwijl ze de zanger van Only Seven Left op toetsen hebben, die kan beter zingen!) Ze hebben niet eens gitaarversterkers op het podium staan, en het geluid mist daardoor behoorlijk wat body. Het komt totaal niet het podium af.

Wat doen die kisten eigenlijk op het podium? 
Kisten?! Dat weet je toch, dat zijn ego-ramps! Ze springen er af en toe op of nemen zo’n stoere rock-pose aan, en dan blijken er zelfs lampen in verstopt te zitten. Ja, die ego-ramps zijn wel cool. Maar zelfs daarmee weten ze de eerste rijen niet te bereiken.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12