steun 3voor12

Paradiso 50 podcast aflevering 4: Bovengronds

Met house-pioniers, indie royalty en een Queen coverband

Paradiso bestaat 50 jaar. In aanloop naar dit jubileum zet de VPRO dé poptempel van Nederland in de schijnwerpers. In deze vijfdelige podcastserie van VPRO Nooit Meer Slapen reizen Lotje IJzermans en Atze de Vrieze met spraakmakende gasten door de wilde geschiedenis van Paradiso: van vrijzinnige kerk tot hippie-hangout, en van drugshol naar professioneel en toonaangevend poppodium.

In de vierde aflevering van 'Paradiso 50' zijn we aanbeland in de tijd van smileys en fluorkleuren, de houserevolutie. Welke rol speelde Paradiso daarin? En wat is toch dat magische ballonnenfeest? Gert van Veen en DJ Isis zijn te gast, net als indie darlings Carol van Dyk en JB Meijers. Verder praat Atze de Vrieze met programmeurs Jan-Willem Sligting en Jan Dietvorst over het ideologische hart van Paradiso.

3voor12 staat de hele maand stil bij het vijftigjarig bestaan van Paradiso. Lees bijvoorbeeld over de vijftig meest legendarische Paradiso concerten, hoe punk het podium redde of over de vervelende hippies van de vroege jaren zeventig.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk