3voor12 Gelderland

Tweede editie Botte Bijl Festival

Zaterdag 2 november in De Gelderlandfabriek in Culemborg

Op 2 november 2019 wordt De Gelderlandfabriek weer overgenomen door ‘mannen met baarden en stoere vrouwen’. Oftewel, dan is er de tweede editie van het Botte Bijl Festival. Tankzilla, Brother Wolf, Sick Pistons, Metiellica, Mark Of Chaos en White Boy Wasted staan op het affiche van Botte Bijl 2019.

Laatstgenoemde band omschrijft hun speedrock als ‘dirty, mean, fast, loud, heavy, ugly, energetic and above all unique’. Meer speedrock komt van Tankzilla, bestaande uit Peter - Peter Pan Speedrock - van Elderen en voormalig Wolfskop-drummer Marcin Hurkmans. Met Brother Wolf, Sick Pistons en Metiellica staan er ook drie coverbands op het Botte Bijl ‘Bruusk podium’. Mark Of Chaos tenslotte doet hun naam eer aan en is klaar ‘to crush the stage’ met hun harde punkrock en hardcore.

De muziek is daarmee stevig, maar overstemt het randprogramma allerminst. Allereerst is er buiten in de openlucht de ‘Stoere Krachtmeters Hoek’. Als dat nog niet genoeg is, kun je in de ‘House To Sell Trashroom’ écht bewijzen dat je iedereen de baas bent. Hoewel de term ManCave duidt op een plek voor enkel mannen, is er ruimte genoeg voor (stoere) vrouwen. En meedoen of gewoon kijken, beide is mogelijk tijdens het Open Betuws Glitterworstel Kampioenschap.

Tickets voor Botte Bijl zijn te koop via de Gelderlandfabriek voor 22,50 euro. Op 2 november zijn de deuren vanaf 15.30 uur geopend voor Botte Bijl 2019. Blijf op de hoogte via het event op Facebook.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12