Kijk terug: Squid in 3voor12 Radio

Britse post-punkers spelen live

Ze maken puntige post-punk met allerlei gekke breaks en tempowisselingen en hebben een neusje voor bizarre teksten. Squid is een van de belangrijkste nieuwe bands uit Groot-Brittannië. In ons lijstje van meest opvallende op het Britse ontdekkingsfestival The Great Escape staan ze niet voor niks bovenaan. Vorige maand speelden ze hun eerste Nederlandse show op Into The Great Wide Open, vorige week waren ze nog in Rotterdam en wij hadden ook nog eens de kans om een 3voor12 Radio livesessie op te nemen. Daarin zie je onder meer een extra lange versie van de single 'The Cleaner'.

De leden van Squid hebben veel leuke en verrassende inspiratiebronnen, waaronder Tirzah, Spiritualized, black midi en Crack Cloud. In het gesprek dat Eva met Ollie en Louis van Squid had zie je hoe Charli XCX hen inspireert en ze vertellen over een mysterieuze synthesizer genaamd 'The Swarmatron'.

3voor12 Radio met Eva Koreman hoor je elke maandag tot en met donderdag van 21.00 uur tot 00.00 uur op 3FM, via je radioonline of de 3FM app (iOS / Android).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12