Sunday Snooze #61: The Mauskovic Dance Band

Een tropische tijdreis door de invloeden van The Mauskovic Dance Band

Als je de dansvloer al eens met de band hebt gedeeld, dan weet je dat een avondje met The Mauskovic Dance Band toch altijd voelt alsof je recht door een wormgat zó de Caraïben van de jaren tachtig in bent gevallen. Alleen dan is deze tropische cocktail ook nog eens flink aangemaakt met afrobeat en funky spacedisco. Benieuwd waar dat allemaal vandaan komt? In de Sunday Snooze-mix van deze week krijg je een audiotour langs allerlei invloeden van de band, die zich vormde rond Nic Mauskovic. 'Het zijn allemaal nummers die me als muzikant sterk hebben geïnspireerd en heel eigen zijn,' vertelt Mauskovic. 

Dat eigene, daarmee doelt Mauskovic op tracks die lastig te plaatsen zijn. 'Ik vind het tof als dingen niet voor de hand liggen, als het een beetje mysterieus blijft wie het heeft gemaakt, en waar het vandaan komt,’ vertelt Nic.

En dus neemt Mauskovic je mee op een muzikale reis van Madagascar tot aan Zweden. Zo zit er een track in van de Kameroense kunstenaar Francis Bebey, een single’tje uit Madagascar, en als kopstuk sluit Mauskovic zijn mix af met een track van Goats, een Zweedse band wier psychedelische fusion sterk geïnspireerd is door West-Afrikaanse muziek uit de jaren zeventig en tachtig.

‘Juist een mix van verschillende elementen is tof, bijvoorbeeld wanneer het niet per se een afrobeat-orkest is, maar gewoon een gast uit Kameroen in de jaren zeventig en tachtig die geheel DIY een soort elektronisch geluid produceert, maar dan wel door met traditionele Afrikaanse instrumenten te experimenteren. Dat doet me ook gewoon denken aan de manier waarop ik zelf muziek maak.’

Meer Sunday Snooze mixes?  Hier vind je ze allemaal, met mixes van o.a. Upsammy,  Noisia, Klangstof, Suzanne Kraft en Big2.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12