3voor12 Den Haag

Op muzikale reis door Namibië

Wilde Kind maakt internationaal furore met debuutsingle

Reizen zit er nu helaas even niet in. Voor veel Haagse internationals heeft 'thuis' daardoor bijna een nostalgische lading gekregen. Toch is een reis in beeld en geschrift zo gemaakt. Dat moet Wilde Kind gedacht hebben toen de band zijn eerste single 'Lost the Sunscreen' vorige week uitbracht, digitale safari incluis.

Met dromerige teksten en prachtige beelden neemt zangeres Danella ons voor drie minuten mee naar de uitgestrekte vlakten van Namibië, haar geboorteland. Naar eigen zeggen vertelt het nummer een verhaal over die dingen waar we nu allemaal naar hunkeren: "vrijheid, onbezorgdheid, warmte en een wereld zonder zorgen."

De alternatieve folkband was afgelopen weekend ook al te zien op Winterfest en viel daar op met zijn folky, nostalgische melodieën en ukulele. Namibische kranten hebben het bonte gezelschap (met bandleden uit Namibië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland) allang ontdekt en zijn vooral laaiend enthousiast over het Afrikaans dat af en toe door de nummers wordt verweven.

Wij denken (en hopen) dat Wilde Kind zich wel door de lockdown zal slaan. In elk geval hebben we ons laten vertellen dat er een volwaardig studio-album in de maak is. To be continued!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12