3voor12 Zeeland

Surrender geeft kerstborrel in Bar American

Meriete is ook weer bij

Onze Zeeuwse dialectband Surrender. Heeft die nog enige introductie nodig? Ruim 25 jaar geleden bracht de band hun debuutalbum ‘Oans bin de Zeeuwen’ uit en sindsdien heeft Surrender al menig feesttent en festival platgespeeld, weliswaar in verschillende bezettingen. Vandaag: Bar American in Middelburg.

De welbekende hits van Surrender kent vrijwel iedere Zeeuw, en deze worden deze middag/avond dan ook gespeeld. Een nieuw lid in de band is gitarist Alex van der Linde. Hij wilde maar al te graag de plaats van ex-lid Driek Stevens innemen en doet dat met verve. Tussen alle classics nog een minuut herrie om Motörhead-zanger Lemmy Kilmister te herdenken, gezien het zaterdag alweer vier jaar geleden is dat hij niet meer onder ons is. Dan is er plots een geringe zoektocht naar Meriete, al wordt dit speurwerk ook weer vrij snel gestaakt. Ene Rachel snelt zich het podium op in een niets verhullende outfit die totaal niets aan toeval overlaat. Menig Surrender-fan is erover te spreken en de bandleden zelf genieten er ook meer dan genoeg van.  

Bar American staat goed vol, publiek geniet en de fans van ’t eerste uur staan vooraan in hun tenue. Het moge duidelijk zijn dat ‘onze’ dialectband nog steeds geliefd is onder het Zeeuwse volk, ook al is het ijzer aan het roesten. Een mooie jaarlijkse traditie is geboren om voort te zetten. Proost!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12