ESNS20: LO-FI LE-VI is een beetje slee-py

Slaapkamerpop heeft z’n ups en downs

De muzikale carrière van Levi Dronkert uit Alkmaar bestaat uit opvallend grote duwtjes. Het zijn momenten waarop z’n slaapkamerpop een nog groter bereik krijgt. Zoals die vaak aangehaalde reactie van Tyler, The Creater op Twitter als Dronkert hem een track stuurt: I LIKE THIS DUDE. De K-pop band Red Velvet ziet hem ook zitten. Deze week werd bekend dat LO-FI LE-FI over een paar maanden op SXSW staat. Maar vandaag is Noorderslag aan de beurt. Laten we het belang daarvan niet uitvlakken.

Wat zien we?
Dronkert treedt op met drummer en laptop, that’s it. Hij heeft gitaarliedjes als zeebriesjes, lo-fi pop met timide drums die doen verlangen naar een uitzicht over strand en verre zee. Althans, zo zijn ze uitgebracht. In Groningen komt dat warme bad niet altijd over. Omdat de zang wat te shaky is en de nummers dunnetjes verdwijnen in hun eigen loomheid. De concentratie van het publiek wordt dan op de proef gesteld. Dan hebben ook de aangename liedjes het moeilijk.

Op die EP’s klopt het allemaal toch wel?
Die twee releases - SELF-TITLED uit 2018. DOKA van vorig jaar - mogen er inderdaad wezen. Fijne indiepop met een r&b-vleugje. Daar vallen ze aan de goede kant van de hangmat. De show breekt pas open als Weezer met ‘Undone (The Sweater Song)’ stevig wordt gecoverd. De zin komt erin en de cover wordt meteen gevolgd door een warm gespeeld ‘Still In Love’ van eigen hand. Dan landt LO-FI LE-FI helemaal. Blijvend is de opleving niet, want de slaapkamerpop houdt z’n ups en downs. LO-FI LE-VI had ook vanavond een paar duwtjes kunnen gebruiken.

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12