3voor12 Overijssel

Daniël Lohues trapt elektrisch af in Hengelo

Rock ‘n’ roll en zweten met de band

Tekst & foto’s: Ton Hudepol

Metropool Hengelo heeft de eer om Daniël Lohues als eerste te mogen verwelkomen tijdens zijn clubtour Daniël Lohues Elektrisch. De hele maand oktober is Lohues op pad langs de Nederlandse zalen. Deze keer niet solo, maar met een band die naast hemzelf bestaat uit Bernard Gepken op gitaar, Reyer Zwart op basgistaar, Bram Hakkens op drums en Ferry Lagendijk op toetsen. Zoals Lohues het zelf zegt: “Uit de theaters, terug naar de poppodia. Het wordt zweten! Fender um de näkke, verstarker voluut en goan! Rock ‘n‘ roll!”

Lohues staat al meer dan vijfentwintig jaar op het podium en heeft in die tijd een behoorlijk repertoire bij elkaar geschreven. Voor een uitverkochte zaal knalt de band er vanaf het begin vol in. De mannen zijn uitstekend op elkaar ingespeeld en hebben er duidelijk lol in. Er worden nummers gespeeld van alle albums: van de allereerste plaat van Skik uit 1995 tot het nieuwste soloalbum dat begin dit jaar verscheen. Liedjes die we kennen als kleine luisterliedjes op de akoestische gitaar worden nu ook elektrisch gespeeld en dat pakt meer dan eens verrassend uit.

Bijna twee uur lang staan de heren op de planken. Een verrassende avond. Lohues heeft niets te veel beloofd: rock ‘n’ roll en zweten, dat kan hij!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12