ESNS19: Kovacs is voor de wolven niet bang

Zangeres legt een warme deken over het publiek

Sharon Kovacs heeft haar iconische bontmuts al enige tijd afgezet en muzikaal gunt ze zichzelf ook meer lucht. Tekstueel duikt het vorig jaar verschenen Cheap Smell nog wel in de donkere zieleroerselen en getroubleerde relaties, maar de popsound heeft meer ademruimte. In de grote zaal van Noorderslag verschijnt ze nu in een jas van schitterend zilver die al na twee nummers op de grond valt. Kovacs dartelt over het podium te midden van de zeven andere muzikanten. Er is zin en er is energie.  

Heeft ze een stap voorwaarts gezet?
Het is in ieder geval diverser geworden. Kovacs kan beter in stemming variëren. Op het debuut zat ze met haar diepe, dragende stem in de sferen van Beth Gibbons en Shirley Bassey. Nu is het vriendelijker geworden. De binnenwandelsoul van ‘Midnight Medicine’ zou het prima doen in de grote zalen van North Sea Jazz. De tweede plaat is begrijpelijk goed onthaald, maar het meest memorabele werk, de echte prijsnummers, staan nog altijd op haar debuut. ‘My Love’ is de nummer één.

Werkt het in de grote Oosterpoort-zaal?
De zaal wordt definitief gegrepen wanneer, als vierde, ‘Diggin’’ wordt gespeeld. Daarna houdt Kovacs die aandacht vast. Ze heeft twee zangeressen naast haar staan en een overtuigende band, waarin trompettist Jan Dekker opvalt met een paar sterke schijnwerpermomenten. Het geluid is warm en vol en James Bond-waardig. De band legt een warme deken over het publiek. Kovacs heeft haar show goed voor elkaar, maar moet ervoor waken om niet haar mysterie te verliezen. Want die werkt bij haar, ook zonder warme bontmuts.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12