3voor12 Friesland

In Beeld: Gorgoroth + Melechesh + Incite + Earth Rot

Into The Grave presenteert black metal van de hoogste plank

Uit de diepste krochten van de fjorden in Noorwegen herrees vijfentwintig jaar geleden black metalband Gorgoroth. Dat heugelijke feit wordt samen met Into The Grave op passend stemmige wijze gevierd in Poppodium Iduna samen met het uit Israel afkomstige Melechesh, het Amerikaanse Incite en Earth Rot uit Australië.

Dit zijn echter niet de feestjes waar de confettikanonnen overuren draaien. Nee, het zijn vooral grote mannen met lang haar, gitaren, duistere blikken en diep grommende stemmen die een black metal jubileumviering compleet maken.

De Amerikanen en Australiërs moeten iets harder werken aan de respons uit het publiek dan Melechesh en het blijkbaar geliefde Gorgoroth. Bij Melechesh komt het publiek pas echt goed in de stemming, opgezweept door wierrookluchten en een zeer strakke set van de Israëliërs. Bij Gorgoroth gaan de lichten op rood, de corpsepaint strak op het gezicht en de vuisten de lucht in. Geen twijfel dat deze mannen het genre als geen ander onder de knie hebben.

Fotograaf Tiffany (aka Femme von Steel) mag op dit jubileum van de mannen niet missen. Zij maakte een mooi beeldverslag van deze woesterlingen uit Noorwegen, en uiteraard van de andere drie bands.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12