Terwijl in Groningen op het showcasefestival Eurosonic Noorderslag dé nieuwe festivalbands gepresenteerd worden, is het ook hier in Zeeland goed vertoeven geweest. De gaafste show van januari is toch wel Mooi Wark in De Klomp geweest. En dat zeggen we niet alleen omdat de alcohol nog steeds in het bloed, haar en kleren zit! Lekker meezingen en bier drinken, een prima tijdverdrijf! Wij hebben besloten Goeree-Overflakkee ook maar bij Zeeland in te lijven, waar de eerste editie van Onderwater in Middelharnis wat ons betreft een groot succes was. Net zoals we Bergen Op Zoom ook maar bij Zeeland gevoegd hebben. Hier is de T-Strijd is in alle heftigheid losgebarsten. Dit heeft ook ons niet onbewogen gelaten. Wij wensen de winnaars veel succes in de finale!

Dan nu onze tips voor februari! De messen zijn geslepen en de gitaren gestemd. Zaterdag 10 februari is het tijd voor de Zeeuwse voorronde van de Metal Battle in De Pit in Terneuzen. Brontyde, Distinguished, Event Horizon en Depths of Kronos zullen met elkaar strijden voor de Zeeuwse plek in de landelijke competitie. De uiteindelijke hoofdprijs omvat bandcoaching, optredens op diverse festivals en een kans op een optreden op het prestigieuze Wacken Open Air, één van de grootste metalfestivals van Europa. De Metal Battle wordt afgesloten met een afterparty waar The Covernant een muzikaal lesje metalgeschiedenis zal afleveren.

Zondag 11 februari staat De Kloveniersdoelen in het teken van Amerikaanse Folk met Johnny Dowd en Melle de Boer. Johnny Dowd wordt één van de laatste echte Amerikaanse folkartiesten genoemd. Hoewel het moeilijk is een label op zijn muziek te plakken, wordt hij vaak vergeleken met Tom Waits, Nick Cave and the Bad Seeds en Captain Beefheart. Melle de Boer heeft de Amerikaanse countrystijl geadopteerd en er zijn eigen draai aan gegeven. Hier begon hij al mee in 1999 met zijn toenmalige band Smutfish. De Boer zal in 2018 een nieuw album uitbrengen. De muziek van beide heren staat bekend als diep emotioneel, zwartgallig en experimenteel. Het beloofd een heftig middagje te worden in Middelburg!

Tot slot is het tijd voor alweer de vijfde editie van Stukafest in Middelburg! Op dinsdag 27 februari kun je weer terecht op te kleine, rommelige studentenkamers om een paar hele gave acts te zien, zoals De Trans//missie en Co-Incidence. Aansluitend is de afterparty in De Spot, waar FENN met donkere elektronische R&B en 45ACIDBABIES met garage electropunk de avond zullen afsluiten.