De T-Strijd barst weer los. De talentenjacht van Gebouw-T gaat zijn nieuwe seizoen in. Op het spel staan studio-opnames, een optreden in Gebouw-T of op het Op De T Festival en nog veel meer. Vanavond staan er vier bands op het programma, zit de potentiële winnaar er nu al bij?

Opener Fake Indians is een band uit België. En wat een opener, de band zet een show van niveau neer. De toon is gezet. Dat we met een serieuze contest te maken hebben, daar is geen twijfel meer over mogelijk. De Belgen trakteren ons op een bak tegendraads jaren 90-gitaargeweld, soms wat log en zwaar, maar door een strakke ritmesectie altijd lekker in het gehoor liggend.

DELUSIONALS tapt uit een ander vaatje. De drie dames uit Breda vergelijken hun sound met Warpaint, Radiohead en Florence and the Machine, wat nogal gewaagde vergelijkingen zijn. Dit komt live ook niet helemaal uit de verf. Hun cover van Calvin Harris’ ‘Feels’ is goed en klinkt lekker, maar de andere liedje kunnen niet overtuigen. Gelukkig herpakt de band zich bij afsluiter ‘Nightmare’.

Die cover was trouwens geen eigen keus. Van de organisatie moeten de bands één cover in hun twintig minuten durende set stoppen. De keuze vanavond was tussen Calvin Harris’ ‘Feels’, Led Zeppelins ‘Whole Lotta Love’ en ‘Habiba’ van de veelbesproken rapper Boef. Voor Shoot The Messenger was de keuze eenvoudig. In een punkopera worden de drie nummers aan, en door elkaar gemixt. Met de pretpunk van deze band kan je ongetwijfeld een feestje bouwen in het punkcafé om de hoek, maar er wordt te weinig geboden om een t-strijd te kunnen winnen.

Als je de DJ wilt gaan vragen welk tof plaatje hij aan het draaien is, en het blijkt de soundcheck van de volgende band te zijn, dan weet je dat goed zit. Love Couple mag vanavond afsluiten en geeft het beste optreden van vanavond. De band speelt verfrissende en vernieuwende synthpop, een beetje vreemd, maar zo verdomde lekker. Het is dan ook niet gek dat Love Couple met de jury- en publieksprijs Gebouw-T verlaat vanavond. We zien de band terug in de finale. Fake Indians is verdiend tweede en mag in de halve finale strijden voor de eer.

Love Couple

Fake Indians