3voor12 Utrecht

Le Guess Who? kondigt eerste deel aan van U?

Gratis dagprogramma doet acht Utrechtse wijken aan

Le Guess Who? heeft het eerste deel van het gratis dagprogramma U? aangekondigd. De tweede editie van U? doet van 10 t/m 13 november acht Utrechtse wijken aan.

Naast de Binnenstad, Lombok, 2e Daalsebuurt, Werkspoorkwartier, Transwijk en Cartesius, gaat U? dit jaar voor het eerst naar Overvecht en Wittevrouwen. Het programma wordt gemaakt met of zelfs geheel door Utrechters, lokale initiatieven, ondernemers, maatschappelijke instellingen en buurtcentra. Zo wil Guess Who? mensen samenbrengen door middel van muziek en cultuur. Bewoners en lokale initiatieven zijn door middel van een open call uitgenodigd om deel te nemen. Op het programma van U? staan onder andere muziekoptredens, exposities, workshops, stadswandelingen, films en zelfs bokswedstrijden en een day rave. De eerste 54 activiteiten van U? zijn nu gedeeld.

Onder de naam Heavyspitters host hiphopartiest Ido Hoogendoorn een middag vol rauwe hiphopacts in boksschool Jimmy’s Gym. Deze worden afgewisseld met bokswedstrijden en dansoptredens van breakdancegroep Ucrew. In Transwijk hoor je de hele dag livemuziek. De legendarische Utrechtse band We vs. Death geeft zijn eerste show in bijna dertien jaar. Samen met Bar Bolsjewiek hosten wij een programma met optredens van Brintex Collective (een groep geïnspireerd door jazz, hiphop en elektronische muziek), de Utrechtse producer Quanza en Cavolo Nero (psychedelische grooves gecombineerd met indie en disco elementen). Verder vind je er een podium gehost door het experimentele platenlabel aural conduct.

In Overvecht kun je naar ZIMIHC Theater Stefanus waar je o.a. kunt deelnemen aan een dansworkshop met de uit Kenia afkomstige John Kayongo, verschillende gerechten kunt proeven van internationale cateraars uit Overvecht en muziek hoort van de Koerdische groep Cirkel om de Haard. De Voorkamer in Lombok heeft allerlei activiteiten: van linodruk en henna tot borduren en verschillende spellen. Met de Migrantour krijg je een wandeling door Lombok, opgezet en geleid door mensen met een migratieachtergrond.

In het Werkspoorkwartier kun je bij De Nijverheid installaties bekijken en betreden zoals de analoge fotobooth van Het Kleinste Kamertje. In Kunsthal Kloof kun je een kunstwerk van Aloïs ‘Birdguy’ van Bruchem op je t-shirt laten zeefdrukken. Freaky Dancing organiseert er een experimentele clubmiddag en er is diezelfde dag een day rave bij Hof van Cartesius, georganiseerd in samenwerking met Antenne en Proces Kabaal.

Op alle dagen van U? kun je langs bij Het Huis van Betekenis, waar drie ‘ongehoorde’ portretten te zien zijn van daklozen die met moed en moeite het dagelijks leven in de stad Utrecht trotseren. In de nieuwe gratis toegankelijke kunsthub van Museum Speelklok wordt werk geëxposeerd dat is geïnspireerd op de muziek en techniek uit het museum.

Te zien: U?, gratis dagprogramma van Le Guess Who?, donderdag 10 t/m zondag 13 november 2022 @ acht Utrechtse wijken

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12