3voor12 Utrecht

Eetcafé Stathe viert 50e Stathe Sessie met optreden Electric Company

Psychedelische indiepop band presenteert zijn debuut-EP

Op woensdag 4 april vindt voor de 50e keer een Stathe Sessie plaats in het eetcafé met dezelfde naam. De Stathe Sessies verschillen van de andere shows in het café in de Rozenstraat doordat ze altijd op woensdag zijn en de acts die er spelen van een andere grootte zijn. Ook staan er regelmatig acts uit het buitenland. “Over het algemeen zijn het acts die wij als onontdekt/veelbelovend zien en die op het punt van doorbreken staan”, vertelt Douwe Esschendal die bij Stathe verantwoordelijk is voor de PR. “Uniek daaraan is vooral dat verschillende van deze acts in het weekend op grotere podia staan, maar nu op een doordeweekse avond op een intiem podium spelen waar je de acts als het ware aan kunt raken. Zelf omschrijven we de avonden wel eens als ‘dé avond waar je door de massa nog onontdekte bands leert kennen, waar je echt goede acts eens van heel dichtbij kan meemaken en waar het publiek één wordt met de bandleden’.”

De eerste Stathe Sessie was op 23 oktober 2014, met de Vlaamse soul/jazzband Okon & The Movement. In de jaren daarna stonden niet alleen bekende namen als Paceshifters, Eefje De Visser, GOSTO, Bartek en Lookapony op het podium, maar ook gaven acts als The Shivas, Town Of Saints, The Cosmic Carnival, Julia Zahra en Gun Outfit er shows. Van een deel van de sessies zijn opnames gemaakt die op een plaat zijn terechtgekomen: Verenigde Stathe Sessies. Deze plaat, waarop onder andere My Blue Van, Mon-O-Phone en Pocket Knife Army met een nummer staan, is in december 2015 werd gepresenteerd in Kytopia.

Op de 50e editie spelen niet één maar twee acts. Electric Company presenteert dan zijn debuut-EP en de Utrechtse songwriter Alec Todd doet de support. Entree is gratis.

Te zien: Stathe Sessie # 50 met Electric Company en Alec Todd, woensdag 4 april 2018 @ Eetcafé Stathe.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht