In verband met de coronacrisis ligt het grootste deel van de Utrechtse muziekscene stil. We houden de reacties bij van artiesten, podia en andere betrokkenen.

Dit blog wordt periodiek aangevuld

23 april 2020

 • Culturele Zondagen heeft besloten om de voorbereidingen voor het Uitfeest 2020 op dit moment on-hold te zetten. Een combinatie van de corona maatregelen en de zeer onduidelijke toekomst van de crisis bij veel cultureleinstellingen zorgen ervoor dat het Uitfeest niet groots gevierd kan worden. En dat is niet in lijn met het doel van het Uitfeest: het groots vieren en tonen van het nieuwe culturele seizoen. Culturele Zondagen houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en komt in de week van 11 mei met een volgende update. 

21 april 2020

 •  Premier Mark Rutte maakte vanavond bekend dat het evenementenverbod wordt verlengd tot in ieder geval 1 september. Lees meer op 3voor12.

7 april 2020

 • Vanwege de beperkingen en onzekerheden die het Coronavirus met zich meebrengt, vindt het podiumkunstenfestival Struinen in de Tuinen dit jaar niet op het gebruikelijke moment in juli plaats. In plaats daarvan schuift de editie naar zondag 6 september 2020.
  Aanmelden voor Struinen in de Tuinen in Amersfoort, Utrecht en Zeist is al mogelijk via de website. Uiteraard staat de gezondheid en veiligheid van de deelnemers en bezoekers te allen tijde voorop en volgt de organisatie de voorschriften van het RIVM en de overheid.

 • De Woerdense editie van Struinen in de Tuinen gaat niet door. Het tuinfestival zou plaatsvinden op zondag 5 juli maar vanwege de beperkingen en onzekerheden die het coronavirus met zich meebrengt heeft de organisatie besloten om de editie van 2020 niet door te laten gaan. Door de volle evenementenkalender van Woerden is er besloten om meteen een jaar over te slaan, zodat Struinen in de Tuinen pas in 2021 terugkeert. De landelijke Struinen dag is verplaatst naar zondag 6 september, en gaat vooralsnog wel door.

2 april 2020

 • De organisatoren van Geinbeat hebben via Facebook bekendgemaakt dat de editie van 2020 niet door kan gaan. Ze geven aan dat de coronacrisis voor te veel organisatorische en financiële risico’s zorgt.
  Afhankelijk van de ontwikkeling van de situatie hoopt men de al eerder afgelaste bandwedstrijd De Kleine Prijs van Nieuwegein later dit jaar op te kunnen pakken.

31 maart 2020

 • Premier Mark Rutte maakte vanavond bekend dat de maatregelen voor de scholen en horeca worden verlengd tot en met 28 april. Voor het eerst worden onder die regeling ook concertzalen expliciet genoemd, naast musea en theaters. Evenementen met vergunnings- of meldplicht zijn verboden tot 1 juni.
   
 • Een aantal fotografen zoals Jelmer de Haas (o.a. huisfotograaf bij TivoliVredenburg), Bart Heemskerk en Ben Houdijk kwamen op het idee om concertfoto's te gaan verkopen, om zo het live-gevoel toch nog een beetje bij jou thuis te brengen en geld op te halen. Via rockupstore.nl kun je de foto's bekijken en kopen.
   
 • Manager Steijn Koeijvoets heeft Please Don't Stop the Music opgezet. Via deze site kun je je favoriete Nederlandse artiesten steunen door het kopen en luisteren van hun muziek & merchandise via de webshop.

26 maart 2020

 • Het Fonds Podiumkunsten heeft (in afstemming met het ministerie van OCW en de vijf andere rijkscultuurfondsen) ook een aantal coulance maatregelen genomen. Die lees je hier.
   
 • Rechtenorganisatie Sena stelt per direct extra budget beschikbaar voor artiesten en makers die door de coronacrisis geen geld meer hebben om een plaat op te nemen. Het Sena Performers Muziekproductiefonds heeft een extra tranche van 200.000 euro toegevoegd om opnamen, een album of EP te bekostigen. Ook is de procedure op enkele punten aangepast, zodat je snel aan de slag kunt. De voorwaarden voor deze tranche staan hier. Je kunt een aanvraag doen tot 12 april.
   
 • De Gemeente Utrecht werkt aan een compensatieregeling voor gemaakte onkosten door het annuleren van je lokale evenement en subsidieverplichtingen worden versoepeld. Ook kun je als ZZP'er nu via een versoepelde regeling bijzondere bijstand aanvragen.

24 maart 2020

 • Naar aanleiding van de extra maatregelen die gisteravond zijn aangekondigd meldden wij al dat veschillende festivals tot aan 1 juni niet door zouden gaan. Bevrijdingsfestival Utrecht heeft dat vandaag ook zelf bevestigd. "Het besluit om het festival niet door te laten gaan doet pijn, maar is gezien de huidige situatie geheel begrijpelijk. De gezondheid van onze medewerkers, vrijwilligers en bezoekers staan op de eerste plaats. Ook wij achten het onverantwoord om een grote mensenmassa op de been te brengen", meldt het festival op zijn website.
  Ook de andere publieksactiviteiten die de festivalorganisatie in het kader van 75 jaar Vrijheid gepland had, zoals de Vrijheidscolleges, diverse scholenprojecten en een muzikaal talententraject, worden verplaatst of krijgen een andere invulling.

23 maart 2020

 • Het verbod op evenementen is tot 1 juni verlengd. Dat betekent dat onder meer Koningsnacht en -dag (26 en 27 april), de Bevrijdingsfestivals in Utrecht en Amersfoort (5 mei) en festivals zoals Soenda (23 mei), Central Park (23 mei), het minifestival van The Influences (10 mei) en OKEPoP (op 27 april in Houten) niet doorgaan.

21 maart 2020

 • Naar aanleiding van de concertstop door het coronavirus heeft Two and a Half Girl een een playlist gemaakt met daarin allemaal bands die ze muzikaal en/of persoonlijk tof vinden: de quarantaine queue. Deze bands hebben net als Two and a Half Girl geen mogelijkheid meer om op te treden, veelal gecancelde tours waarin al veel is geïnvesteerd. De playlist luister je hier.

 • Door de huidige situatie kunnen de jongens van Fresh Art niet meer werken aan hun project maar ze hebben een creatieve oplossing gevonden: 'The Chain Reaction Song'. Een soort muzikaal telefoongesprek waarbij Richard en Frederik (de leden van Fresh Art) elkaar dagelijks vanuit hun huis een liedje sturen dat uiteindelijk één groot lied wordt. Niet helemaal duidelijk? Check de playlist op YouTube

 • Ondanks dat de studio van online radiostation Stranded FM gesloten is, zijn ze op zoek naar manieren om onze "mind, body and soul" te voeden. Dat doen ze met speciale content (check de socials) of via het archief dat door het harde werken van makers en vrijwilligers is opgebuwd. Op de website hebben ze een continue stream geïnstalleerd (24 uur per dag, 7 dagen van de week) met daarop 'anonieme' content. Iedere show is zo een verrassing en een prima manier om nieuwe geluiden te ontdekken.
  Daarnaast doen ze een dagelijkse community highlight, waarin ze een persoonlijk portret van één van de shows schetsen dat vergezeld gaat van artwork of een foto van die show. Eén met de hand geselecteerd opname van die show komt in een dagelijks bijgewerkte playlist.

 • Om de creatieve sector te steunen in deze lastige tijden start Hofman Café met de Hofman Live Sessies. In je eigen huiskamer luister je naar opkomende acts die spelen vanuit hún eigen huiskamer. De eerste sessies zijn op zaterdagavond 21 maart. Meer info hier.

 • Drummer/producer Niek Braun is The Homework Club begonnen, waarbij hij samen met andere muzikanten nummers schrijft vanuit huis. Ben je zelf muzikant en wil je meedoen met The Homework Club? Neem contact op met Niek Braun en deel je idee.

20 maart 2020

 • Velvet Music Amersfoort blijft open zolang als het kan. En om mensen die thuis moeten blijven een beetje tegemoet te komen gaan ze ook bezorgen. Hoe het werkt vind je hier.

 • In de aanloop naar en tijdens de Bevrijdingsfestivals worden ieder jaar Vrijheidscolleges georiganiseerd. Dit jaar zouden er in de aanloop naar en op 5 mei Vrijheidscolleges zijn van Philip Freriks, Splinter Chabot, Danny Ghosen, Robert Vuijsje, Sinan Can, Angelique Houtveen, Liesbeth Zegveld, Shirin Musa, Bilal Wahib, Natascha van Weezel en Dieuwertje Blok. Door de maatregelen van het RIVM is de Stichting Vrijheidscolleges genoodzaakt alle evenementen tot en met 6 april 2020 te verplaatsen. Directeur van de Vrijheidscolleges, Esther Lubberding: “We proberen zo veel mogelijk Vrijheidscolleges te verplaatsen naar andere data, want het onderwerp vrijheid is actueler dan ooit. Door dit virus ervaren we plots allemaal hoe belangrijk het is om te leven vrij van angst, vrij van gebrek en hoe waardevol het is om je vrij te kunnen bewegen.”

18 maart 2020

 • De 53e Mega Record & CD Fair, die op 17, 18 en 19 april 2020 paats zou vinden in de Jaarbeurs, is afgelast. De organisatie bekijkt nu samen met de Jaarbeurs welke mogelijkheden er zijn om de beurs op een later moment of in een andere vorm te houden.
   
 • Soenda heeft gelukkig een aantal goede opnames gemaakt van de laatste eiditie en gaat die uitzenden. Op vrijdag 20 maart zie je volledige sets (inclusief lichtshow) van Abstract Division, 999999999 (DJ set) en Perc via Soenda's Facebook en YouTube kanalen. Vanaf 19.00 uur kun je het Java podium van Soenda Indoor Festival 2020 herbeleven.
   
 • Utreg-duo Van Piekeren doet op vrijdag 27 maart vanaf het Aksiepodium van de Kargadoor een optreden via een livestream. Meer informatie via de social media-kanalen van de Kargadoor.
   
 • Podcast Klap van de Molen zendt op vrijdag 20 maart een speciale editie uit op YouTube. Deze keer kunnen kijkers hun favoriete plaat aanvragen via de kroegmobiel en de chat.
   
 • Vanaf vandaag bezorgt Plato ook LP's en cd's aan huis. Vanaf €25 worden ze gratis (per fiets) thuisbezorgd. Bel (030-2310826) of mail (utrecht@platomania.nl). Betalen kan contactloos bij bezorging. Deze service geldt alleen voor de stad Utrecht.
   
 • Om deze concertloze dagen wat aangenamer te maken en de verveling te bestrijden gaat TivoliVredenburg dagelijks live om 20.00 uur via Facebook. Onder het motto "Om samen naar te kijken, want... the music sounds better with you!" keken ze gisteren terug op festival Le Guess Who?, via een optreden van Efterklang. In de Grote Zaal bracht het Deense gezelschap avontuurlijke, dromerige popnummers. Vanavond om 20.00 uur een nieuwe stream.
   
 • Het kabinet heeft gisteren het noodpakket aan steunmaatregelen gepresenteerd. Boekingskantoor De Centrale heeft het bekeken en een duidelijk overzicht opgesteld met wat dit voor de ZZP-er betekent. Je vindt het overzicht hier: bit.ly/Steunmaatregelen.

17 maart 2020

 • De Utrechtse producer Mitch de Klein gebruikt de tijd die hij in de komende periode over heeft om andere producers te helpen, via feedback op hun tracks. Via deze link kun je je track insturen. Op termijn wil hij mogelijk ook zoiets doen op zijn YouTube-kanaal.

 • De programmering van The Influences op zondag 10 mei is aangepast. Tijdens het minifestival zou onder andere de Canadese artiest Jerry Leger optreden, maar hij heeft zijn hele tour verplaatst naar 2021. Vooralsnog gaat het festival wel gewoon door, schrijft de organisatie op Facebook

 • Naar aanleiding van de huidige ontwikkelingen van het coronavirus en de restricties van overheidswege, heeft de organisatie van Amersfoort Jazz besloten het festival - dat van 14 t/m 17 mei in de binnenstad van Amersfoort gepland was - voorlopig niet door te laten gaan. De organisatie sluit met het besluit aan bij de prognoses van de Verenigde Podiumkunstenfestivals, die luiden dat het einde van de corona-crisis zeker niet in zicht lijkt en dat de gevolgen voor festivals het gehele jaar groot zullen zijn.  Festivaldirecteur Alexander Beets benadrukt dat het uitstel is, geen afstel. Achter de schermen wordt doorgewerkt om de 42ste editie van festival Amersfoort Jazz op een nader te bepalen datum alsnog en zoveel mogelijk conform huidige opzet doorgang te laten vinden.

 • Quiz-organisatoren Upbeatles spelen op donderdagavond 19 maart de eerste Upbeatles Op Je Scherm Quiz via een livestream op hun Facebook pagina. Om deel te kunnen nemen aan de quiz heb je een internetverbinding nodig. Daarnaast een scherm (laptop, iPad, televisie) met geluid om de livestream te kunnen volgen. Voor het doorgeven van jouw/jullie antwoorden heb je één smartphone per team nodig.
  Deelname aan de quiz is helemaal gratis, iedereen mag meedoen. Wel kun je een donatie doen aan Upbeatles, mocht je dat willen. Meer info in het Facebook-event.

16 maart 2020

 • dB's meldt dat na overleg met onder andere de gemeente ie besloten om de oefenruimtes en het café van dB's te sluiten tot 6 april. Ook Roots Rock Kitchen is voorlopig dicht. Concerten en evenementen waren eerder al opgeschort.

 • Online radiostation Stranded FM heeft zijn uitzendingen gestaakt. Ze willen het risico op verspreiding of besmetting minimaliseren, ook al zijn er meestal maar twee of drie mensen in de studio. Ze gaan zich focussen op het delen van archiefmateriaal. 

 • Ook de Klap van de Molen-podcast besteedt vanavond aandacht aan de gevolgen van het coronavirus. De podcast is om 20.30 uur live te zien op YouTube. Lieke Timmermans van TivoliVredenburg schuift aan om de afgelopen rampweek maar ook oplossingen daar door te nemen, ze bespreken de vraag of ZZPers echt wel zo zielig zijn deze dagen en Willie Wartaal schuift aan als stamgast.

 • De jubileumeditie van Transition festival zou plaatsvinden op 3 en 4 april, maar is dus ook afgelast. De organisatoren gaan ondanks deze moeilijke tijden aan de slag met een nieuwe editie, waarvan de datum al bekend is gemaakt: 26 & 27 maart 2021. De komende weken wordt bekeken welke artiesten verplaatst kunnen worden naar het programma van volgend jaar, of elders in het TivoliVredenburg programma een plekje kunnen krijgen.

 • We hebben onze Spotify-playlist met Utrechtse acts tussentijds ge-update, om jullie thuiswerken hopelijk iets aangenamer te maken.

 • De gemeente Utrecht heeft vanochtend een raadsbrief aan de Gemeenteraad gestuurd over de gevolgen van het coronavirus in Utrecht. In de brief wordt ook stilgestaan bij de gevolgen voor de culturele sector. Ze wijst op de verschillende maatregelen van de Rijksoverheid voor werktijdverkorting, borgstelling en uitstel van betaling. De gemeente bekijkt de komende dagen in hoeverre ze daar mogelijk lokale maatregelen aan toe voegen om ondernemers aanvullend daarop te ondersteunen. Hier lees je de hele brief.
   
 • Er is een nieuwe datum voor de show van de Nieuwegeinse rapper Josbros. Het optreden dat eigenlijk afgelopen vrijdag plaats zou vinden is verplaatst naar donderdag 14 mei.
   
 • Donna Blue stopt zijn Amerikaanse tour en keert terug naar huis. De band is kort geleden naar de Verenigde Staten vertrokken voor optredens op het inmiddels afgezegde festival SXSW en shows in New York, Los Angeles en andere plaatsen in Texas. Op de eigen Facebook-pagina zegt de band: "We always said we wanted to continue until it stopped feeling good and that moment is now. We’ve decided to pull the plug on the remaining shows as well. Time to go home, stay inside and work on music. We’re now spending a couple of quiet days in Austin rebooking our flights back home."
   
 • Synthesizer fabriekanten Moog en Korg stellen twee van hun apps gratis beschikbaar voor muzikanten (en anderen) die nu thuis zitten omdat hun optredens niet meer doorgaan.

15 maart 2020

 • De maatregelen om het Coronavirus te beteugelen worden steeds strenger: vandaag hebben minister Bruins en Slob bekendgemaakt dat nu ook de scholen, kinderdagverblijven en horeca dicht moeten blijven. Daarmee is ook het verbod op evenementen, dat vorige week donderdag van kracht is gegaan, verlengd tot en met 6 april. Dat betekent dat nachtclubs, concertzalen en poppodia in ieder geval tot die datum hun deuren gesloten moeten houden.
   
 • Kijktip: vanavond om 23.30 op NPO 3 de documentaire S10: Storm om mij heen. Daarin volgt 3voor12 de negentienjarige hiphopartiest Stien den Hollander alias S10. Ze raakte verstrikt in de mallemolen van de GGZ, maar kwam daar sterker uit en wil nu anderen helpen door middel van haar muziek. De documentaire is ook online te kijken wanneer je maar wil: 3voor12.nl/s10
   
 • Luistertip: Nuno Dos Santos heeft een speciale Sundaymorning Snooze Spotify playlist gemaakt met daarin veel tracks uit in zijn Sundaymorning mixes op soundcloud. Veel downtempo nummers, ambient, indie, all-time favorieten, klassiekers en verbogen juwelen. Eignblijk bedoeld voor de zondagmorgen maar ook nu. Luisteren doe je hier.
   
 • De Utrechtse producer Frenquency doet later deze week een livestream van een liveset. Aanmelden kan hier.
   
 • De Popcoalitie probeert te inventariseren wat de omvang van de schade van het Coronavirus is. Daarom hebben ze een formulier aangemaakt hebben. Het is fijn als jij jullie schade hier ook willen melden, dan nemen ze dat mee aan alle overlegtafels van de Popcoalitie. Het formulier is voor iedereen die professioneel werkzaam is in popmuziek (inclusief dance, electronics, hiphop, americana, you name it). Voor labels, boekingskantoren, artiesten, crew, VJ's, productiehuizen, iedereen. https://lnkd.in/ek3gc2X
   
 • Boekingskantoor De Centrale is een blog begonnen en probeert binnen de wildgroei van nieuwsberichten aangaande het coronavirus zoveel mogelijk duidelijkheid te scheppen voor freelancers in de cultuursector. Volg het blog hier: https://wijzijndecentrale.nl/home/blog/

14 maart 2020

 • ACU heeft vanmiddag bekend gemaakt dat het helemaal dicht gaat tot in ieder geval eind maart. Dit betreft naast de shows ook het café. Op de website is te lezen: 'For the safety for our guests and volunteers, we decided that ACU will be closed until at least the end of March. Please keep an eye on our website to see the most current information and to see which events are affected by this decision.'
   
 • Alle Duitse optredens van DeWolff en The Grand East zijn nu ook afgelast. Vanavond spelen ze echter toch een show in de Muziekgieterij in Maastricht die live gestreamd wordt. De show is hier te zien en naar verluid ook via de Facebook-pagina van DeWolff en The Grand East. The Grand East speelt om 19.30 uur, DeWolff om 20.30 uur.

13 maart 2020

 • Ook festival Tweetakt heeft besloten alle activiteiten af te blazen. Het kunstenfestival zou starten op vrijdag 27 maart en doorlopen tot en met zondag 12 april. Op hun website laat de festivalorganisatie weten dat ze kijken of de activiteiten op Fort Ruigenhoek op een later moment door kunnen gaan. Mensen die al kaarten hebben gekocht kunnen hier contact opnemen met de organisatie. Ook de show met TESSEL en Vic Willems die wij op donderdag 9 april zouden hosten gaat dus niet door.
   
 • De show van Pondertone in Café de Stad van zondag 15 maart gaat niet door. Ondanks dat er maximaal 80 mensen in het café mogen zijn.
   
 • Alle Duitse optredens van DeWolff en The Grand East zijn nu ook afgelast. Lichtpuntje is dat de Muziekgieterij in Maastricht hun podium aan de bands beschikbaar stelt voor een livestream van een optreden op zaterdag 14 maart. De show is te zien via de Facebook-pagina van de bands. The Grand East speelt om 19.30 uur, DeWolff om 20.30 uur.
   
 • dB's heeft besloten om alle evenementen tot en met 31 maart niet door te laten gaan. De club3voor12 Utrecht van donderdag 26 maart komt hierdoor te vervallen. De eerstvolgende editie is op donderdag 30 april.
  Eerder werd overwogen om een aantal concerten toch door te laten gaan met een kleiner maximaal aantal bezoekers.
   
 • Na internationaal overleg is besloten om Record Store Day te verplaatsen naar zaterdag 20 juni. Meer informatie hierover is te vinden bij onze collega's van landelijk
   
 • Voor het festival Cultuurnacht in Houten wordt een nieuwe datum gezocht. Op dit festival zouden op zaterdag 28 maart onder andere het Amsterdam Funk Orchestra en Tim Knol & Blue Grass Boogiemen optreden.
   
 • De Stathe sessie met Minor Citizen op zaterdag 14 maart in Eetcafé Stathe gaat niet door, laat programmeur Siep van Rijswijk weten.  Daarnaast vertelde hij dat er maandag overleg plaatsvindt over de rest van de maand.
   
 • Ook het Filmcafé is genoodzaakt om komende events met meer dan 100 bezoekers te annuleren tot en met 31 maart. Voor al deze evenementen wordt gestreefd en gezocht naar een nieuwe datum. Reeds gekochte tickets blijven dus gewoon geldig. Mochten er nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden rondom een nieuwe datum of afgelasting dan volgt er ook een refund mogelijkheid.

 • De finale van bandwedstrijd Clash of the Titans is verplaatst van zaterdag 28 maart naar zaterdag 9 mei.
   
 • In 3voor12 Radio rekende TivoliVredenburg-programmeur Sytse Wils voor hoeveel mensen worden geraakt. "Het gaat bij ons alleen al om 7 concerten en dansavonden annuleren in een enkele dag. In de hele periode tot 31 maart gaat het om ruim 120 producties – concerten, feesten, festivals en lezingen – waar 60.000 mensen werden verwacht." Hier lees je meer en kun je het hele interview met Sytse Wils terugluisteren.
 • Op social media gaan verschillende oproepen de ronde om podia en artiesten te steunen door niet je geld terug te vragen als een show wordt gecancelled waar je tickets voor had, maar het geld te doneren aan aan podium en/of artiest.
  Ook wordt er een appel gedaan om platen en merch te kopen van artiesten die nu geraakt zijn omdat ze hun tour moeten afzeggen/onderbreken.
 • Tinlicker laat weten door de reisban op dit moment niet naar Noord Amerika te kunnen komen voor optredens. Voor de show in Montreal is een nieuwe datum gevonden, voor die in Denver zijn ze nog aan het kijken, Miami gaat definitief niet door.
   
 • Verschillende Utrechtse muzikanten en muziekindustrie professionals laten via social media weten dat veel van hun projecten of tours voor de komende maanden geannuleerd zijn en dat ze op zoek zijn naar nieuwe klussen als componist, producer, mixer of wat dan ook.
   
 • De optredens van Maika & The Old Dogs met Harold K en Alex Akela aanstaande zondag in De Nijverheid gaan niet door. Gekochte kaartjes blijven geldig voor een herkansing, die er sowieso komt.
   
 • DeWolff is op 9 maart begonnen met het tweede deel van hun Europese tour. Van de eerste vier shows is er slechts één doorgegaan. De optredens in Oostenrijk en Hongarije zijn gecancelled. De optredens in Duitsland, vanaf 13 maart, gaan vooralsnog door.
   
 • Net als in dB's kan er in Starsound Studio nog geoefend worden. De evenementen worden verplaatst.
 • Bij TivoliVredenburg werd gisteravond nog hard doorgewerkt om meer dan 120 evenementen te verzetten of af te gelasten, nieuwe data te zoeken, het publiek te informeren en personeel af te bellen. Er was gelukkig nog even tijd voor pauze.

12 maart 2020

 • Alle evenementen (waaronder concerten) met meer dan 100 personen worden verboden. Dat blijft in ieder geval geldig tot en met 31 maart. Dat maakt het kabinet vandaag bekend in een persconferentie.
   
 • TivoliVredenburg heeft alle evenementen tot en met 31 maart afgelast. Waar mogelijk wordt een nieuwe datum voor een evenement of concert gezocht. Als een concert of evenement kan worden verplaatst of definitief wordt geannuleerd, worden bezoekers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd.
   
 • CATCH festival (dat op 21 maart plaats zou vinden) gaat dit jaar niet door, er komt geen vervangende datum. Kaartkopers krijgen hun geld binnen een maand terug.
   
 • Ook FLUOR volgt de richtlijnen van het RIVM en de Overheid. Alle concerten en clubavonden tot en met eind van deze maand gaan niet door. Er wordt druk naar vervangende data gezocht voor deze evenementen. De gekochte kaarten blijven op een vervangende datum geldig. Zodra er meer informatie bekend is worden de kaartkopers van deze evenementen op de hoogte gesteld.
   
 • Alle evenementen van De Helling zijn tot en met 31 maart 2020 afgelast. Kaartkopers die tickets hebben voor een evenement in deze periode ontvangen zo snel mogelijk een e-mail met meer informatie. De Helling voegt toe dat ze nieuwe data gaan zoeken voor hun evenementen, maar dat het onvermijdelijk is dat enkele evenementen volledig geannuleerd gaan worden.
   
 • Ook EKKO heeft alle evenementen tot en met 31 maart opgeschort en waar mogelijk verplaatst in verband met maatregelen die het RIVM heeft genomen om het COVID-19 virus te bestrijden. Voor er tot annulering wordt overgaan zal eerst naar een vervangende datum worden verzocht.
   
 • Ook de tweede editie van Synthese, dat mede onder de vlag van EKKO wordt georganiseerd, die op vrijdag 13 maart in het Stadsklooster plaats zou vinden, is geannulerd. Eerder was al bekend geworden dat de Italiaanse Laura Agnusdei daar niet zou kunnen optreden vanwege het reisverbod in Italië.
   
 • Het optreden van Lewsberg in ACU (geprogrammeerd door EKKO) gaat wel door omdat het bezoekersaantal niet boven de 100 zal komen. EKKO ziet er strikt op toe dat ze niet boven de 100 mensen komen. Kaarten blijven daarom wel geldig.
   
 • ACU zelf geeft aan dat alle optredens beperkt zullen worden tot maxinmaal 90 bezoekers en dat sommige shows mogelijk gecancelled worden. De afgelastingen worden in de agenda van ACU vermeld.
   
 • Ook het uitverkochte feestje ter gelegenheid van het 7,5-jarig bestaan van Koffie Leute is uitgesteld. De kaartjes blijven geldig voor het feestje op de nieuwe datum, waarover wordt overlegd met de Nijverheid.
   
 • In dB's gaat het oefenen gewoon door, wel is er extra aandacht voor Hygiëne. Tot en met 31 maart zijn alle uitverkochte concerten opgeschort en worden naar een nader te bepalen datum verschoven. Dat zijn de optredens van Demented Are Go, Prof. Nomad Tribute to the Cure, IIVII en Nova Twins. De gekochte tickets blijven geldig. De Kunstbende Selectieronde Muziek #2 op 14 maart is ook afgelast.
  Alle andere concerten en evenementen in dB’s gaan door met een lagere maximale capaciteit.
   
 • Club BASIS heeft alle headline acts tot en met 31 maart gecancelled en is aan het zoeken naar vervangende data. Iedereen met een ticket voor één van deze nachten krijgt een unieke code voor een clubavond naar keuze.
   
 • Ook bandwedstrijd De Kleine Prijs van Nieuwegein wordt tot nader order uitgesteld. Een mogelijke nieuwe datum wordt via social media gecommuniceerd.