Coronavirus nekt Amerikaanse showcase festival SXSW

Grootste showcase festival ter wereld gaat dit jaar niet door

Dit jaar gaat het Amerikaanse showcase festival South By Southwest, oftwel SXSW, niet door. De organisatoren hebben zojuist een statement uitgegeven waarin staat dat het grootste showcase festival ter wereld voor het eerst in 34 jaar niet doorgaat. De reden is dat ze gehoor geven aan de beslissing van de gemeente Austin het festival te cancellen.

De afgelopen dagen stond de organisatie al onder grote druk van de plaatselijke bevolking, die de grote instroom van tienduizenden bezoekers niet zagen zitten in deze tijden van het coronavirus. Ook trokken steeds meer tech gerelateerde bedrijven zich terug, omdat ze niet in konden staan voor de veiligheid van hun werknemers. Het muziek showcase festival is gekoppeld aan een grote tech showcase en een groot film programma. Ieder jaar vinden er duizenden optredens plaats en is SXSW van groot belang voor de mondiale muziekindustrie.

VPRO 3voor12 heeft de afgelopen jaren steeds verslag gedaan van de ontwikkelingen in Austin op SXSW. Ieder jaar gaan er ook veel Nederlandse muzikanten naar het Texaanse showcase festival, in de hoop zich in de kijker te spelen van de muziek industrie. Dit jaar zouden ondermeer Iguana Death Cult, LO-FI LE-VI en Donna Blue optreden. SXSW zou dit jaar plaatsvinden van 13 tot en met 22 maart.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12