Mauskovic Dance Band, Lo-fi Le-vi en Amy Root niet naar Amerika

Donna Blue vertrekt toch naar Austin

Met pijn in het hart trekt Mauskovic Dance Band de stekker uit hun Amerikaanse tour. De Amsterdamse band moest al een paar shows cancelen wegens visumproblemen en zag vervolgens hoe het grote SXSW Festival afgelast werd vanwege het coronavirus. De overgebleven shows in de Verenigde Staten zijn nu te onzeker om de oversteek te wagen, zegt de band in een statement. 

'Zoals je weet is het tourende leven financieel ingewikkeld, zeker als je voor het eerst de Atlantische Oceaan oversteekt. We zijn gebroken en teleurgesteld en hebben alles geprobeerd om het toch door te laten gaan. We hebben veel getourd en hebben bijna nooit shows hoeven afzeggen, dus meteen een hele tour cancelen is niet iets dat we makkelijk doen.'

Ook Lo-Fi Le-Vi en Amy Root blijven thuis. De eerste zou alleen voor SXSW naar de VS vliegen. Amy Root voelt de pijn ook iets minder, want de band kon in elk geval zijn Airbnb nog gunstig afzeggen. Donna Blue vertrekt dinsdagmiddag wel naar Amerika. Het duo heeft ook shows staan buiten het festival en heeft bovendien inmiddels één vervangende show in Austin geregeld. Veel promotors in de stad proberen bands die niet meer op SXSW kunnen spelen alternatieven te bieden, om zo de pijn een beetje te verzachten. 

SXSW is het grootste showcasefestival van de wereld, alsmede een tech- en filmconferentie. Jaarlijks komen zo'n 400.000 mensen naar Austin om het mega-evenement te bezoeken. Zo'n 3.000 artiesten proberen zich in talloze venues in de kijker te spelen. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12