Twintig acts uit provincie Utrecht voor Popronde 2017

In totaal 144 bands geselecteerd uit meer dan 1.100 inschrijvingen

Redactie 3voor12 Utrecht ,

Pinguin Radio maakte op maandagavond 1 mei de namen bekend van de bands en artiesten die zijn geselecteerd voor het reizende muziekfestival Popronde. Tussen de 144 bands die van 14 september tot en met 25 november 2017 in de deelnemende steden spelen, zijn er dit jaar zo'n twintig met wortels in de provincie Utrecht.

De Popronde biedt al meer dan tien jaar een nieuwe lichting opkomende Nederlandse bands de mogelijkheid om zich te presenteren aan publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Vanaf medio september tot en met eind november treden elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag circa 25 bands op in kroegen, muziekcafés en theaters in het centrum van de deelnemende steden. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Acts die eerder meededen met de Popronde - voordat ze doorbraken - zijn onder andere: Blaudzun, De Staat, Go Back to the Zoo, Lucky Fonz III, Voicst en Kensington. En afgelopen jaar hebben bands als Adam & the Relevants, Emil Landman, John Coffey, Rondé, HAEVN, The Brahms en Echo Movis succesvol deelgenomen aan de Popronde.

Veel inschrijvingen en 41 deelnemende steden
Het succes van de Popronde blijkt ook uit het aantal inschrijvingen. Dit jaar waren er meer dan 1.100 acts die probeerden een plekje te verwerven. Uit deze 1.100 heeft de selectiecommissie uiteindelijk 144 bands en acts gekozen. De Popronde vindt dit jaar plaats in 41 steden. Naar verwachting zullen tenminste 800 podia deelnemen en ruim 1600 optredens worden gegeven door de geselecteerde artiesten.

Twintig acts uit provincie Utrecht
Het volledige overzicht met de deelnemende bands en artiesten is te vinden op de website van de Popronde. Van de 144 bands zijn er iets meer dan twintig met wortels in de provincie Utrecht

De acts uit de provincie zijn Alcuna Wilds, Batobe, Beaux, Blue Marble (dat net zijn debuut-single heeft uitgebracht), Dock 83, Feiertag, Figgie, Find Us In Slumberland, het weer actief geworden Five Years Later, Foes, Frank Valenza, Jermain Bridgewater (die over enkele dagen zijn solo-EP presenteert), Kitty Kitty Tuna, Lukas Batteau, Obese, Panenkov, Pizza Knife, Super Ego, Sured, The World of Dust, Tusky (voor de helft uit Utrecht) en Grote Prijs van Nederland-winnaar Vic Willems.

Selectiecommissie
De selectiecommissie bestond dit jaar uit 136 professionals die artistiek-inhoudelijk werkzaam zijn in de muzieksector. Tussen de vele namen vind je onder andere 3voor12-redacteuren Timo Pisart, Christiaan Walraven en Roosmarijn Reijmer, Ingmar Griffioen (Never Mind The Hype), Jacob Hagelaars (EKKO), Jasper Willems (onafhankelijk muziekjournalist), 3FM DJ Angelique Houtveen, Jasper van Vugt (o.a. OOR en Herman Brood Academie), Henk Kanning (o.a. Pinguin Radio en DJ), Klaas Knooihuizen (OOR en HP/De Tijd) Koen ter Heegde (Subroutine Records), Frank Kimenai (Lexicon Bookings), Norbert Pek van de Volkskrant , Bas Barnasconi (Van Katoen/Bazzookas/Pinguin Radio), Conjo Vergeer (Nederklinkers), Maarten Middendorp (boeker bij Agents After All), Marije van Veen (Lexicon Bookings), Lonneke van der Loos (Piece of the Puzzle), muzikanten zoals Aafke Romeijn en Linda van Leeuwen en natuurlijk de juryvoorzitter Mischa van den Ouweland (Popronde).

In de komende maanden bepalen de kroegen, muziekcafés en theaters in overleg met de lokale coördinator welke bands we terug gaan zien in Utrecht (donderdag 12 oktober) en Amersfoort (zaterdag 21 oktober). Net als voorgaande jaren doen we weer verslag van de Popronde.

Te zien:

Popronde Utrecht, donderdag 12 oktober 2017 @ diverse podia, cafés en theaters, Utrecht

Popronde Amersfoort, zaterdag 21 oktober 2017 @ diverse podia, cafés en theaters, Amersfoort