3voor12 Rotterdam

Froukje wint 3FM Talent Award 2021 met oorverdovend applaus

Nadat het vinyl van debuut EP Licht en Donker snel is uitverkocht, kan je de debuut EP in drie kleuren vinyl bestellen

Froukje heeft de 3FM Talent Award gewonnen met oorverdovend applaus. Bekijk hier de 3FM Awards terug. Ze krijgt een enorm applaus als Timur opmerkt wat voor een jaar het is geweest voor Froukje. Kensington reikt de prijs uit rond minuut 55:00 waar ze vertellen hoe de 3FM Awards ze verder heeft geholpen. Froukje speelt in de liveshow  'Ik Wil Dansen' (videoclip)en 'Onbezonnen' (videoclip). Hier kan je de 3FM Award liveshow van Froukje vinden met extra nummers 'Groter Dan Ik' (videoclip), 'Heb Ik Dat Gezegd' (videoclip) en 'Licht En Donker' (videoclip). Door de enorme vraag naar haar debuut EP Licht en Donker is de eerste versie uitverkocht. Inmiddels kan je drie nieuwe kleuren bestellen via deze link.

3voor12: 'Als we dan toch iemand als Nederlandse stem van Gen Z bombarderen dan kunnen we dat maar beter bij Froukje doen.' Als je één artiest uit Rotterdam kan aanwijzen die is doorgebroken in 2020, dan is het Froukje met 'Groter Dan Ik'.

3voor12 schrijft over de EP op de luisterpaal: 'In alternatieve, maar stevig geproduceerde popliedjes vol Eilish-esque fluisterzang hunkert ze daar nog wel naar, hoor: het ontvluchten van de pijn in nachten zonder eind (‘Ik Wil Dansen’). En het allersterkst is Froukje wanneer ze zelf toch ook gulzig wordt, in de obsessieve liefdesballade ’17’. Prachtige debuut-EP.' Oorspronkelijke tekst.

In de eerste tv-uitzending van het live-muziek programma VPRO On Stage speelt ze nieuwste single en 3FM Megahit 'Onbezonnen' op uitnodiging van een hoofdgast, in dit geval Henny Vrienten van Doe Maar. Zaterdag 20 februari was Froukje te zien in de eerste televisie uitzending van Muziekstad van de VPRO over de Rotterdamse muziek scene op NPO 3 vanaf 23:00 uur met Raw Roets en Naaz. 

Wil je meer zien van Froukje? Beluister haar cover van Macklemore met haar eigen Nederlandse boodschap in het nummer 'Same Love'. In deze video vertelt ze aan haar zus over haar coming-out 

Opvallend is dat steeds meer mensen die normaal geen Nederlandstalige muziek luisteren haar muziek wel kunnen waarderen. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12