In de achtdelige serie Muziekstad trekt Eva Koreman door het land, op zoek naar de beste muziek. Van Rotterdam tot Eindhoven, van Tilburg tot Zwolle: elke zaterdag staat één stad centraal, waar drie artiesten of bands zich laten horen en zien. Kijk nu de eerste uitzending – in Rotterdam met Raw Roets, Naaz en Froukje – en de hele sessies.

Raw Roets

Cyrano Ceciel Kout, geboren in Rotterdam op 16 mei 1989. Raw Roets maakt alternatieve hiphop, zijn teksten zijn filosofisch en zachtaardig, zijn tracks zijn melodieus en behoorlijk poppy. Hij is een rapper die al in 2015 een driedubbele aanbeveling kreeg van Hef, Winne en Feis (drie iconische rappers uit Rotterdam). Feis was de eerste die in hem geloofde, die hem al supporte toen nog niemand anders dat deed, al toen hij zijn eerste single uitbracht. Op zijn laatste album herdenkt hij dus de rapper die een dodelijk slachtoffer werd in een ongelukkige ruzie op 1 januari 2019.

Raw Roets in Rotterdam

Meer Raw Roets op 3voor12 →

Froukje

Froukje Veenstra zingt over de dingen die een 19-jarige zoal bezighouden. Ze zingt over de liefde. Over willen dansen tot het ochtend wordt. En over de klimaatcrisis, waardoor de wereld nu letterlijk in de fik staat. Met ‘Groter Dan Ik’ scoorde ze begin vorig jaar een gigantische hit, in januari bracht ze debuut-EP Licht en Donker uit. Ze studeert aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam.

Meer Froukje op 3voor12 →

Naaz

Haar doorbraak beleefde Naaz in 2017 als 19-jarige met het nummer ‘Words’. Ze is van Koerdische komaf, tourde door Europa met grote popsterren zoals Hayley Kiyoko en wil haar jonge fanschare op allerlei manieren inspireren. Hoe kon een superintrovert Koerdisch meisje uitgroeien tot de meest spontane, verfrissende artiest van Rotterdam

Meer Naaz op 3voor12 →

In de achtdelige serie Muziekstad trekt Eva Koreman door het land, op zoek naar de beste muziek. Van Rotterdam tot Eindhoven, van Tilburg tot Zwolle: elke zaterdag staat één stad centraal, waar drie artiesten of bands zich laten horen en zien. Met optredens van onder meer Froukje, Naaz, Goldband, Sophie Straat en SMIB. 

Van de huiskamerstudio naar de oefenruimte, van de snackbar naar de nachtclub en van het schoolplein naar het poppodium: Muziekstad vindt de spannendste artiesten in alle windrichtingen. De artiesten leiden ons rond langs de plekken waar ze hun muziek schrijven, de locaties die vormend zijn geweest en hen inspireren. Ze geven een intiem kijkje in de keuken en treden op in het lokale poppodium. 

In Muziekstad wordt niet gefocust op de namen die al in elke talkshow aanschuiven, maar juist ook op de spannende underground en de artiesten van de toekomst. In Rotterdam ontmoet Koreman de eigenzinnige popartiesten Froukje en Naaz, in Amsterdam gaat ze langs bij het hiphop-collectief SMIB, in Zwolle onderzoekt ze hoe het eraan toegaat sinds Opgezwolle de handdoek in de ring gooide en in Tilburg duikt ze in de moshpit van de heavy gitaarscene.

De serie is gemaakt door 3voor12, het platform voor alternatieve popmuziek van de VPRO. De complete livesessies van de artiesten zijn te zien via: vpro.nl/3voor12. In 3voor12 Radio op 3FM wordt uitgebreid aandacht besteed aan het programma.