Ieder jaar kiezen we met 3voor12 een dozijn kersvers talent voor rondreizend festival Popronde: twaalf namen waar we gek op zijn, namen die jij zeker moet horen. Dit zijn ze, de acts die komend jaar de 3voor12-podia op de Popronde zullen platspelen.

Froukje

Haar activistische debuutsingle ‘Groter Dan Ik’ was al een virale Megahit over de klimaatproblematiek. Inmiddels heeft de piepjonge electropopartiest Froukje duidelijk gemaakt nog veel meer in haar mars te hebben. Ook van haar tweede single ‘Ik Wil Dansen’ is een tune van jewelste.

Eva Serena

Een paar jaar geleden maakte Eva Serena een valse start met de Popronde: haar veelbelovende band San Dollar struikelde al voor de start. Nu maakt ze een doorstart onder eigen naam, met sprankelende droompop en een band vol bekende koppen uit A.M. Sam, Jo Goes Hunting en Bombay. 

Luna Morgenstern

Luna Morgenstern is een bedroom producer en zangeres die een mix maakt van elektronische pop en R&B. Hier en daar is het dansbaar, met een flinke dosis melancholie.

Josephine Odhil

Een snufje Tame Impala, een theelepel Beach House en een flinke handvol Broadcast: Josephine Odhil haalt haar inspiratie uit het dromerige én psychedelische. Dat hoor je ook in haar teksten, waarin ze flirt met het occulte. Overigens een goeie kans dat je het gezicht van Josephine al herkend: ze was ooit zangeres van The Mysterons, en wordt nu ondersteund door de toetsenist van The Visual.

LIONSTORM

We zagen ze al op Noorderslag, de twee van rapduo LIONSTORM. Ze verschenen het afgelopen jaar het internet al met absurdistische, provocerende queer rap. De twee rappers zijn in het echt geliefden en bestormen ook het podium met freaky looks en een confronterende stij

Mystic

Features van Yung Nnelg, GRGY en Leafs, dan weet je als alternatieve Nederhop-head wel waar je het moet zoeken bij de Almeerse rapper Mystic. Als backup mc van Leafs stond hij al op de allergrootste podia, nu gaat–ie voor een serieuze solocarrière. 

POM

Gooi de Pixies, wat Britpop-bands en een beetje garagerock in een blender en je krijgt POM. Zelf noemt  5-delige Amsterdamse band het fuzzpop, en hun debuutsingle ‘Down The Rabbit Hole’ is al een super catchy tune. 

Douwe Doorduin

De frontman van garagepunk-band The Black Cult, die ook al eens meedeed aan de Popronde, start nu ook een soloproject! Douwe Doorduin slaat een nieuwe weg in, en die weg is veel rustiger, met alleen Douwe en zijn gitaar op het podium.

Kuzko

Heerlijk dansbare indie-synthpop met ontzettende catchy hooks, dat is Kuzko. Dit Rotterdamse duo maakt speelse liedjes, en zal tijdens de Popronde een hele band meenemen. Dus maak je klaar voor een synth-pop feestje!

KLAPLONG

Klaplong is in your face. Harde punk met Nederlandstalige teksten die er geen doekjes om winden. Lekker tegen schenen aanschoppen, opstaan tegen de het normale. En maak je maar alvast klaar voor de liveshows, want dat is één grote gekte.

Prestcold Molly

Prestcold Molly zijn mannen die hun strepen al lang hebben verdiend in bands als Paceshifters, Jungle By Night en Mozes and the Firstborn. Nu bundelen ze hun krachten voor een alternatief Rockkwartet, en zijn ze beïnvloedt door bands als Smashing Pumpkins en Black Rebel Motorcycle Club.

LE MOTAT

Le Motat maakt Nederlandstalige popsongs met hier en daar een flinke dosis ironie, vleugjes van Spinvis en catchy teksten van Doe Maar. Nu is hij zijn EP aan het opnemen bij de producer van Figgie en Real Derek.