3voor12 Leiden

Popronde2017: Korfbal geeft visitekaartje af in Leiden

Publiek danst de luidsprekers omver

Inmiddels wat later op de avond is het Leidse publiek van de Popronde warmgelopen en dat komt goed uit voor de snelle felle garagerocknummers van Korfbal. De supergroep met bandleden van The Homesick, Yuko Yuko, Rats on Rafts en Creepy Karpis laten hun fans in het goedgevulde sportcafé The Duke of Oz dansen in een pit(je).

Met heel veel energie voert Korfbal zijn nummers op. Deze 3voor12-talenten van Popronde 2017 rammen op het eerste gehoor eenvoudige, maar stevige gitaarnummers het café in. Wie goed luistert hoort dat de nummers slim in elkaar steken met onverwachte loopjes en verrassende tempowisselingen. De drummer heeft een belangrijke positie in de band. De zang is misschien live niet helemaal zuiver en een beetje benauwd, maar dat maakt vanavond niet uit. De luidsprekers, die op standaards voor het podium staan, vallen om door het enthousiaste gespring van de toeschouwers.

Twee vrienden hoor ik met elkaar praten over de band. “Ik was benieuwd naar deze band en ben overtuigd.” “Ja, ik ook,” antwoordt de ander, “telkens weer een verrassing waardoor het niet saai wordt. Lekker veel energie, lekker springen, gewoon lekker!”

Korfbal heeft zijn visitekaartje afgegeven in Leiden. Afgelopen zomer kwam de EP ‘Hitkrant’ uit. Het is een cadeautje voor de nieuwe fans en een goede gelegenheid om kennis te maken voor mensen die pap lusten van garagerock van Nederlandse bodem.

(Erik Olijerhoek)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12