3voor12 Leiden

Instore Luwten in Plato

Tessa Douwstra en band vullen niches

Het is zaterdagmiddag half vijf en in de Plato Leiden staat Luwten klaar voor een Instore concert. De band speelt een aantal liedjes van hun vorige week gelanceerde debuutalbum 'Luwten', dat diezelfde week al werd uitgeroepen tot 3voor12 Album van de Week. Een maand eerder stonden ze nog op de Nacht van Kunst en Kennis.

Het trio brengt intieme, Engelstalige, meerstemmige popmelodieën met ambient en electroinvloeden ten gehore. Wat knap is, want vrijwel alles wordt live gebracht met slechts hier en daar wat steun van een sample of geluidseffect. Zangeres Tessa Douwstra zingt zoete fluistervocalen en speelt op een mooie Danelectro gitaar. Daarin wordt zij bijgestaan door een bassist en drummer/duimharper die ook backing vocalen doen. De muziek wordt goed ontvangen en na de set vinden de tien tracks tellende cd en lp gretig aftrek aan de balie en wordt er door de band gesigneerd.

In december zal Luwten een clubtour doen. Rotterdam (Rotown) wordt genoemd, maar wie weet komen ze te zijner tijd ook weer langs in Leiden. Hou onze website in de gaten.

(Lama Waaien)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12