3voor12 Leiden

Single release ScooterRoy and The Hitmachine doet vonken

'Nightcrawler' kroop zaterdagavond voor het eerst live over het podium

Zaterdag 31 maart werd de nieuwe single 'Nightcrawler' van ScooterRoy and The Hitmachine gepresenteerd in Rockcafé Lazaru's. Het Eindhovense triphop- en synthpoptrio Sabbardeya verzorgde het voorprogramma.

De twee acts passen goed bij elkaar; beide hebben een goede livemix van instrumenten en elektronica. De soulvolle uithalen van zangeres en toetsenist Maarina Fabris doen bij vlagen aan Ozzy Osbourne denken. Toch klinkt Sabbardeya niet zomaar als een 80s/wave revival band. Originele grooves van bassist/toetsenist Winston Hunte en slagwerker Tim Peters maken de band niet alleen dansbaar, maar ook uitstekend beluisterbaar.

Na een korte sound- en kabelcheck lanceren gitarist Kenneth 'ScooterRoy' van den Bos en knoppendraaier/bongoïst Giel 'Hitmachine' Borsboom hun set. Ze hebben er zin in! De beats pompen door de boxen en de gitaarsolo’s vlammen uit ScooterRoy’s prachtige Hutto Montgomery Ward Airline gitaar. De stemming zit er goed in, maar helaas is de set van korte duur. Want als de geluidsinstallatie van de Lazaru’s uitknalt, kan dit niet op korte termijn verholpen worden en eindigt het livedeel van de avond. Nog meer reden om uit te kijken naar het aankomende debuutalbum!

(Tristan Lama Waaien)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden