3voor12 Leiden

'Dear E' van Second December

Het einde der tijden is nakende (Animated Music Video)

Hij verscheen al een tijdje geleden: De eerste muziekvideo van Leidens indie rockband Second December. In het licht van de Grote Prijs van de Bollenstreek, waar de band aan meedeed, brengen wij het opnieuw onder de aandacht.

De volledig geanimeerde video is een visuele interpretatie van het nummer ‘Dear E’ door illustratrice Gemma Pauwels. Sinds een jaar maakt Gemma, naast illustraties voor diverse grote bladen, korte animaties en dook ze voor Second December voor het eerst in de wereld van de videoclips. ‘Dear E’ gaat over een excuusbrief aan onze planeet voor het laten mislukken van een relatie. De donkere sfeer van ‘Dear E’ met het explosieve einde wordt in de animatie vertolkt door de reis van de mens door de aarde op weg naar een eindpunt zonder weg terug.

De ‘Dear E’ ep met bijbehorende video is Second December’s eerste release. Momenteel richt de band zich op live optredens en het schrijven van nieuw materiaal voor hun eerste volledige album. Het interview met de band over hun deelname aan de Grote Prijs van de Bollenstreek verschijnt komende week in 'Ervaringen, tips & tricks van Leidse deelnemers – deel 2'.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12