3voor12 Leiden

Popronde2017: DOOXS maakt indruk

Bruine kroeg niet het juiste podium

Hier heb ik mij op verheugd, op DOOXS. Er werd mij synthpop met soms Oosterse melodieën beloofd. Dromerige en duistere electronica, minimale beats en diepe bassen. Het klopt. Het is er allemaal, tijdens de Popronde Leiden in The Duke Of Oz. Maar wat jammer dat het overgrote deel van het publiek daar niet voor komt. Er wordt hardop met elkaar gekletst in plaats van geluisterd naar de muziek. De kletsmajoors missen een fijn optreden.

Het Rotterdamse duo DOOXS was al opgevallen bij Eurosonic en Metropolis en heeft de Grote Prijs van Rotterdam op zak. Aan de Popronde doen ze als één van de 3voor12-talenten mee. Niet voor niets. De elektronische act spreekt tot de verbeelding. De stem van Djoeke is meeslepend, zelfs naar Oosterse sferen inderdaad, en de beats en diepe bassen die Aniek (a.k.a. ANIK) uit haar apparatuur laat klinken, komen binnen.

Het Leidse publiek heeft zich niet goed voorbereid en is vanavond teleurstellend. Erg weinig toeschouwers komen speciaal voor DOOXS naar The Duke. Het rumoer tijdens het optreden is groot en respectloos. Na de nummers, die internationale allure hebben, wordt nauwelijks geapplaudisseerd. Doodzonde.

Het publiek in een bruine kroeg in Leiden is helaas niet besteed aan DOOXS. Ondanks dit alles maakte de act indruk op de luisteraars vooraan bij het podium. Hopelijk komen ze nog eens terug op een andere Leidse locatie, waar ze meer tot hun recht komen.

(Erik Olijerhoek)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12