Vrijdag 7 juni werden Rockcafé Lazaru's en de Hut van Ome Henne omgebouwd tot het terrein voor de finale van Live en Lazarus 2019. Met zes diverse bands was er voor ieder wat wils, als je maar van stevige rock houdt: Current, Downtown District, Left Alive, Power Switch, Rockford en Subliminal streden om het positieve eindoordeel van de jury.

Current

Current trapt de avond af in het rockcafé met een flinke set eigen werk. Wat ons als eerste opvalt is dat drumster Lisa een heerlijke groove bezit. Zangeres Marit maakt leuk gebruik van een waaier. Improvisatie is ook wel nodig als er geen ventilatoren aanwezig zijn. Naar het einde toe wordt de band wat slordig en de zang iets instabieler. We zijn benieuwd naar toekomstig werk van de band.

Left Alive

Mochten mensen de verandering die Paramore onderging niks vinden en verlangen naar traditionele female fronted poppunk, dan is Left Alive zeker een aanrader. Zangeres Claire speelt leuk in op het publiek. En als je de associatie met Paramore dan nog niet gelegd hebt, spelen ze ook nog een cover van ‘Misery business’. Leuk detail: bassist Sjoerd kon vandaag niet aanwezig zijn, dus heeft Coen Dietz de Loos de stevige set geleerd. Het enige nadeel is de hoeveelheid feedback van de zang, maar dat heeft vooral met de Hut van Ome Henne te maken.

Power Switch

Terug in de Lazaru’s staat Power Switch al klaar om te spelen. Gitaristen/zangers Jim en Ims spelen alsof hun leven ervan afhangt en dat komt goed over. Hun afwisseling in de zang is ook erg prettig. De band doet denken aan een combinatie tussen Black Sabbath en Motörhead, iets waar ze in Rockcafe Lazaru’s zeker niet vies van zijn. Ook de solide basis die bassiste Michèle en drummer Max vormen staat als een huis.

Rockford

We kunnen er lang over praten, maar eigenlijk is elk aspect aan de band Rockford steengoed. Drummer Patrick heeft zijn hele drumstel onder controle en dat mag baten, wat een heerlijke sound! Denk aan Red Fang meets Melvins tijdens een concert van Royal Blood. Vette sounds worden afgewisseld met subtiele breakdowns. We hopen deze band gauw nog een keer te zien.

Downtown District

Kenners weten dat wanneer ze naar een feestje willen, ze naar Downtown District moeten gaan. De band zet keer op keer een show neer waarbij snelle punksongs afgewisseld worden met goede grappen. Het fijne is ook dat bij Downtown District elke fout weggelachen wordt, en dat maakt het leuk om bij te zijn. ‘Punk is not dead’, dat bewijst deze band zeker!

Subliminal

Als The Subliminal aan de beurt is mogen de oordoppen nog even dieper worden ingebracht. De band speelt zeer agressieve metal en weet daarbij een compleet eigen sound neer te zetten. Wat een energie! Vooral de dubbele baspatronen van drummer Mark klinken als kanonnen. Denk aan de energie van Gojira gemixt met de agressie van Lamb of God.

Hopen op een single

Pfoe, even bijkomen hoor, terwijl we in spanning wachten op het juryoordeel.

De publieksprijs wordt gewonnen door Current. Niet geheel verrassend, want wat een aanhang bracht deze band mee! Wel een hele prestatie voor de eerste band van de avond.

De juryprijs wordt gewonnen door Power Switch! Zij wisten de jury te verrassen met een traditionele 70s sound in een nieuw jasje. Laten we hopen dat dit resulteert in een single van de band, want we wachten met smart.