3voor12 Leiden

Live en Lazarus 2019 voorronde 2

Frontvrouwen, showbeesten en strakke sets

Het is altijd een zure taak om als eerste een bandwedstrijd af te trappen, maar de leden van Mental Shift hebben er veel zin in. Het is vrijdag 5 april, de tweede voorronde van Live en Lazarus 2019, en na een uitgebreide omkleedsessie komt er een prettig ogende zangeres het podium op. Samen met een bassist, gitarist, en een energieke drummer zet ze een lekker potje rock à la Within Temptation neer. Ondanks de overmatig gebruikte kopstem een lekker begin van de avond.

The Worst Example levert punk zoals het hoort. Een energieke zanger krijgt het publiek mee en de bassist blijkt een waar showbeest. Naarmate het optreden vordert slaat ook bij de drummer het bier in en komt hij steeds beter in zijn spel. Als een cover van de Raggende Manne wordt ingezet, is het feesje compleet en krijgt de jury ook wel zin in hun vijfde pilsje.

Het lijkt erop dat veel publiek voor Left Alive is gekomen. Is het de stoere chick als frontvrouw? Het podium vol mooie spullen? Of het lekkere punkjasje dat deze muziek draagt? Het doet ons aan Paramore denken. Er wordt veel energie in de show gestopt en het publiek doet lekker mee. Niet vreemd dus dat zij de winnaar van de publieksprijs zijn!

Rockford is een band die duidelijk zijn invloeden heeft uit de jaren 90 grunge en begin 2000 stonerrock. Denk aan een mix van Soundgarden en Pearl Jam met Red Fang en Karma To Burn. De driekoppige band zet van begin tot eind een zeer strakke set neer, die goed overkomt op het publiek. Ondanks het gebrek aan variatie in de nummers, doet deze set, het passende geluid, en de overduidelijke beheersing van hun instrumenten, de jury besluiten dat Rockford de winnaar van de avond is.

De laatste voorronde is op 3 mei, gevolgd door de finale op 7 juni.

(Wouter Vermeulen)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12