Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Unplugged Session @ De Twee Spieghels

Wegens de verbouwing van de Vrijplaats gaat de Unplugged Session op tournee; vanavond in jazz- en wijncafé De Twee Spieghels. Er zijn acht plaatsen beschikbaar voor akoestisch optredende artiesten; drie nummers waarvan maximaal één cover. Deze artiesten staan vanavond klaar om te spelen:

Len&Mar 
Johnny Bruce Muller
- Guy Harvey 
Thomas Triemstra
Xandra Blokhuizen
Kevin van der Meijden
Them Novelists -Acousticvlt -
Carlijn Keulen
- Bauhinia quartet (with Lydia Stavraki)

Meer info

Buskin' Belters @ Galerie Café Leidse Lente

De gezworen broeders Eddie en Gary Belter spelen met slechts gitaar en contrabas hun favoriete sixtiesliedjes. Het folkabillyduo brengt rootsy rockabilly covers.

Meer info

Nieuwe chemie @ Sijthoff

Bart van Lier (de belangrijkste trombonist van zijn generatie in de conventionele jazzstijlen) en Anton Goudsmit (bijzonder creatieve gitarist die zich met zo’n beetje alles wat met jazz te maken heeft bezighoudt) behoren tot de Nederlandse “jazzhelden”. Ze munten uit in creativiteit en zoeken het avontuur. Dit op basis van een fabelachtige techniek. Niet voor niets gaven zij dit duo-concert dan ook de titel 'Nieuwe chemie' mee.

Meer info

Peel Slowly And See

Peel Slowly And See is een muziekfestival in de Leidsche Schouwburg, het oudste theater van Nederland, middenin het culturele hart van Leiden. Het programma omvat bijzondere artiesten en bands uit binnen- en buitenland. Het publiek zal verrast worden met het onbekende, het mooie en vooral met de muziek die niet altijd in hokjes past.

Programma vrijdag 23 februari
- Altin Gün
- Bart Wirtz
- Black Tarantula
- Geronimo
- Hebe
- Johanna Glaza
- Kim Janssen
- Lola
- Martin Kohlstedt
- O, Kutjes
- Too Slow To Disco
- Venus Tropiceaux

Meer info

Lees ook het interview met organisator Mark Siera

Stephanie Struijk @ Plato Leiden

Stephanie Struijk - tot 2 jaar geleden beter bekend als Stevie Ann - komt voor het vervolg op haar succesvolle debuut een instore doen in de Plato. In haar Nederlandstalige liedjes werkt ze samen met Daniël Lohues, en liet zich dit keer inspireren door de omgeving waarin zij opgroeide. Helemaal terug naar haar roots dus. Zorg dat je dat niet mist!

Meer info

MAAN @ Gebr. de Nobel

Na haar dansspektakel bij ‘Dance, Dance, Dance’ en een succesvolle eerste clubtour, komt Maan terug met een tweede editie van de AM/PM Clubtour! Samen met haar live band staat ze vanavond in de Nobel. Een muzikaal etmaal van licht naar donker, zo veelzijdig als de zangeres zelf is.

Meer info

Alkistis Jazz Med trio @ Waag

Alkistis Labropoulou (jazzzangeres en klassiek pianist) komt uit Athene, studeert aan het conservatorium in Den Haag en brengt vandaag jazzarrangementen van legendes als Miles Davis, Dizzy Gillespie, Chet Baker en Horace Silver naar de Leidse Waag. Zij doet dit samen met Ignacio Santoro uit Brazilië op bas en Lorenzo Ditta uit Italië op piano.

Meer info