Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Varukers + Slavery Farm @ Gebr. de Nobel

Al sinds 1979 maakt Varukers korte, snoeiharde, politiek geëngageerde hardcore-punk/ d-beat (naar de stijl van de band Discharge), en vanavond zullen ze Gebr. de Nobel onveilig maken om hun vorig jaar uitgekomen nieuwe plaat ‘Damned And Deviant’ te promoten.

Uit Rotterdam komt de d-beat/death metal en crustpunk band Slavery Farm om de avond flink aan te jagen.

Meer info

Whitebrow @ NR111

In een warmte van de huiskamer aan de Nieuwe Rijn speelt vanavond de uit Canada afkomstige singer/songwriter Gabriel DeSantis – beter bekend als Whitebrow – melodische folk en indie. Eerdere albums zijn opgenomen in een verlaten kerk en een oude schuur en de  afgelopen jaren is gewerkt aan nieuw materiaal op een woonboot. Wellicht dat er tijdens deze ‘Northern Lights’ tour nieuw materiaal wordt gespreeld.

Meer info

Van Hoek Quartet @ Galerie Café Leidse Lente

De muziek van het Van Hoek Quartet staat bekend als eigenzinnig, sfeervol, verhalend, opzwepend en dromerig. Merel van Hoek (gitaar en composities), Nina Zuure (viool), Berber Heerema (cello) en Guillermo Marín Viana (drums) vermengen eigen werk met interpretaties van onder andere Chilly Ganzolas, Radiohead en Philip Glass, en vanavond betoveren ze Leiden.

Meer info

Birth of Joy @ Paradiso Noord, Amsterdam

Technisch niet in Leiden, maar absoluut niet te missen; de psychedelische stoner, punk en progrock band Birth of Joy speelt vanavond in de Tolhuistuin, en presenteert daar hun vijfde album ‘Hyper Focus’ integraal aan het publiek. Lees alvast het interview met 3voor12 Leiden ter voorbereiding, koop één van die laatste kaartjes en reis af naar Amsterdam.

Meer info

De Bijwerking @ Rockcafé Lazaru’s

Afgelopen januari speelde De Bijwerking hun eerste optreden, en deze februari avond zal het trio de Lazaru’s vullen met stevige Nederlandstalige rock en punk. Kort, strak en gaan. Kom, luister en brul mee.

Meer info

Bandmiddag Pop & Jazzafdeling BplusC @ Muziekhuis

Maandelijks repeteren leerlingen van BplusC en vanmiddag kan je terecht in het Muziekhuis aan de Middelstegracht om het pop- en jazztalent van Leiden te zien en vooral te horen. Vandaag in het Muziekhuis, morgen op een van de kernpodia in Nederland?

Meer info