Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Unplugged session @ Meneer Jansen

Wegens de verbouwing van de Vrijplaats gaat de Unplugged Session op tournee; woensdagavond in Meneer Jansen. Er zijn acht plaatsen beschikbaar voor akoestisch optredende artiesten; drie nummers waarvan maximaal één cover. Klik op link om de voorlopige programmering te zien, en kom ook!

Meer info

Vurro @ Gebr. de Nobel

En ineens was het filmpje bijna overal te zien; De Spaanse eenmans/stierband Vurro ging viral met een opname waarin hij piano, orgel, drum, koebel en een onbekende hoeveelheid andere instrumenten tegelijk bespeelt. Hoe dat klinkt? Kom luisteren, bewonderen en toch vooral jezelf verwonderen!

Meer info

Kieff + Those Foreign Kids @ Dranklokaal de WW

Vanavond zal de Leidse (en een beetje Rotterdamse) band Kieff hun debuut uitbrengen: een ep vol psychedelische garagerock en postpunk. Uit Haarlem komen Those Foreign Kids hen vergezellen met een set noisepop en postpunk.

Meer info

De Waanzin @ Galerie Cafe Leidse Lente

Nederlandstalige pop, rock, reggae en country met een diverse inspiratie geput uit André Manuel, Town of Saints, Klein Orkest en Bill Withers; dat is De Waanzin. Of, zoals de band zelf aangeeft, brutale en weerbarstige muziek. Kom vanavond hun energieke live set beluisteren.

Meer info
 

Kayhan Kalhor & Rembrandt Frerichs Trio @ Muziekhuis

Vanavond organiseert Muziekhuis De X een concert van wereldsterren Kayhan Kalhor en het Rembrandt Frerichs Trio. Het kwartet combineert jazz, klassiek en Perzische muziek, maar is geen van dat alle. De avond zal een ‘reprise’ zijn van een concert dat ze, bijna geheel improviserend, in 2013 speelden. Nu eens dromerig, dan weer explosief. Kom en bewonder!

Meer info

Sunday at Eight @ Gebr. de Nobel

Nadat vorig jaar de eerste twee singles verschenen – ‘The Thrill’ in juni en ‘The Game’ in november – brengt de Leidse band Sunday at Eight deze zondag hun zelfgetitelde ep uit, na een succesvolle crowdfundingcampagne. Geïnspireerd door onder andere The Beatles, Queen en Madness, staat de ep, en deze avond, volledig in het teken van retropop.

Meer info