Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

3voor12 Leiden Clubavond #3 @ Gebr. de Nobel

Laten we weer met de deur in huis vallen; onze eigen Clubavond! Na een succesvolle eerste editie en een stevige opvolger, brengen wij de derde avond vol Leids talent. Elke Clubavond worden er drie acts geboekt, waarbij kwaliteit en diversiteit hoog in het vaandel staan. Het doel van de Clubavond is ontdekken en verbinden: lokaal muziektalent een podium bieden en het Leidse publiek een leuk avondje uit waarbij nieuwe muziek op een toegankelijke wijze ontdekt kan worden.

De acts die deze avond tot een onvergetelijke reis door de tijd gaan maken zijn FiksSugar Boy and the Sinners en VENHILL. De entree is gratis, dus kom en ontdek meer van Muziekstad Leiden!

Programma

19:30u Deuren open

19:45u Fiks
Vurig, stoer, energiek en sexy. Dat is de nonchalante nederfunk van Fiks. Voorheen bekend als HERS, zijn ze als Fiks bezig met hun debuutep. Met aangrijpende melodieën en vlijmscherpe Nederlandse teksten zeggen ze waar het op staat. Funky gitaren laten je dansen, terwijl je wordt meegenomen door schreeuwende toetsen en diepe baslijnen. Voel de kick in je maag en de snare in je gezicht, en word verrast door de eigenzinnigheid van deze vierkoppige band!

20:50u Sugar Boy and the Sinners
De nieuwste generatie van de Europese blues bands brengt de blues terug naar het gewone volk. Sugar Boy and the Sinners staat bekend om hun krachtige live shows met een moderne mix van blues, soul, funk en rock ‘n’ roll. Hun specifieke stijl en meesterschap heeft ze al diverse bluesprijzen en optredens met grote acts opgeleverd. Van Robert Cray tot Status Quo, en nu in onze derde Clubavond!

21:55u VENHILL
De vier jonge honden van VENHILL hebben de drang om alles met een glimlach kapot te maken. Vuige grungeriffs, manische uithalen en raggende punkbeats worden omgeven door een trippende waas van chaos, fuzz en psycho. Psychedelische uitstapjes met melancholische melodieën worden afgestraft met rauwe refreinen gemaakt om keihard mee te schreeuwen. De sleazy psych(o)punkers deelden het podium met Navarone, openden het hoofdpodium van Werfpop 2018 en touren dit najaar met Popronde 2018. VENHILL ragt, spuugt, duwt en trekt alle kanten op, maar lokt vooral naar onze derde Clubavond!

Meer info

Abbath + Baest @ Gebr. de Nobel

Abbath staat voor keiharde metal in kekke kostuums. Black metal zo zwart als hun harten, met een subtiele Scandinavische touch doen ze je de rillingen over het lijf lopen.

Baest is hun support op deze avond. Denen die een stukje death en thrash toevoegen aan hun versie van black metal. Ga er maar vanuit dat na zo’n weergaloos concert je ziel niet meer intact is.

Meer info

Waylon @ Gebr. de Nobel

Donderdag 6-9, 19:30

Donderdag 6-9, 19:30

Waylon is een populaire artiest, en terecht. Kaartjes zijn inmiddels niet meer te krijgen, maar met een beetje goede hoop en veel F5’en kan je misschien nog een Ticketswap bemachtigen. 'The World Can Wait' heet het album dat met deze tour gepromoot wordt. Country-invloeden komen hierbij bovendrijven, en de rauwe tonen en thematiek zorgen voor een optreden dat in je geheugen gegrift zal blijven.

Meer info

Ben Webster tribute ft. Claudio jr. de Rosa band @ Jazzcafé De Twee Spieghels

Donderdag 6-9, 21:00u

Donderdag 6-9, 21:00u

Het was op 6 september 1973 dat Ben Webster zijn allerlaatste concert gaf en wel in De Twee Spieghels. Ben was uitgeput en kon zijn concert niet afmaken. Hij sloot het optreden af met de beroemde tekst “I’m old and going, you’re young and growing. So have your fun while you can”. Bob Rigter kreeg de sax van Ben, Old Betsy, aangereikt en speelde nog verder onder het toeziend oog en vooral luisterend oor van Ben. Twee weken na het concert stierf de beroemde tenorsaxofonist in het St. Lucas ziekenhuis te Amsterdam. Vanavond staat we stil bij dit concert met de bekende tenorsaxofonist Claudio jr. de Rosa en zijn band.

Meer info

Abrupt Demise + At First @ Rockcafé Lazaru’s

Vrijdag 7-9, 21:00

Vrijdag 7-9, 21:00

Abrupt Demise is een staaltje metal dat de doden weer tot leven kan wekken. Beuken totdat de uitroeptekens op zijn. Ze spelen vanavond samen met At First, alternatieve rock/metal die pronkt met een fiere frontvrouw. Vele festivals achter de kiezen, dus een café krijgen ze ook makkelijk op de kop. Laat je trommelvliezen even lekker uitwaaien voor een goede start van je weekend.

Meer info

Narda Miedema @ Galerie Café Leidse Lente

Narda Miedema jongleert met piano, gitaar en mondharmonica en staat solo op een varia aan podia. Pop met een vleugje jazz maakte haar goed genoeg om in het voorprogramma van Wouter Hamel te staan, maar ook kroegenspel heeft ze ruim ervaring mee. Een multitalent op een verscheidenheid aan instrumenten is ideaal om bij onderuit te zakken aan het einde van je werkweek.

Meer info

Skye Wallace + Nick Faye @ Plato Leiden & Vrijplaats Leiden

Zondag 8-9, 16:30 & 21:00u

Zondag 8-9, 16:30 & 21:00u

Twee Canadese singer-singwriters tweemaal op één dag samen in Leiden... Mis deze kansen niet! De stijl van Skye Wallace wordt wel omgeschreven als punky folk. Nick Faye brengt solo zijn poprock met passie te berde. Ga je 's middags, 's avonds, of gewoon naar beide shows?

Meer info Vrijplaats
Meer info Plato