Stoppen met roken, gezonder eten en meer sporten; die staan net als vorig jaar vast op de lijst van goede bedoeling en nog betere voornemens. En terecht, natuurlijk, maar het volgende mag ook zeker niet ontbreken; dieper de Leidse muziekscene induiken! Hieronder een vooruitblik voor 2018. Zit er iets voor je tussen? Wat verwacht jij op muziekgebied komend jaar? Laat het ons weten in een reactie!

De mooiste popfoto van 2017 belooft wat voor 2018

De stembussen zijn zojuist gesloten. Jullie hebben bepaald wie van onze fotografen de beste Leidse Popfoto van het Jaar heeft gemaakt. 2018 beginnen we kleurrijk met een tentoonstelling van deze popfoto's, tijdens de Nieuwjaarzborrel in de Nieuwplaatz. Deze tentoonstelling zal een indruk geven van wat jullie in 2018 van 3voor12 Leiden kunnen verwachten. Lijkt het jou leuk om daar deel van uit te maken? Meld je dan aan bij de redactie!

Een jaar lang nieuwe muziek en verhalen van dj Flor

Om de maand een nieuwe track, dat is het doel van de Leidse dj Flor. Elke track van dit jonge talent achter de draaitafel heeft een eigen verhaal, een verhaal dat hij graag met ons wil delen. Hoe dat zich gaat ontwikkelen en of hij zijn doel gaat halen, zul je in het komende jaar kunnen volgen hier bij 3voor12 Leiden. De eerste track met een heel bijzonder verhaal zal woensdag 3 januari verschijnen.

Overal blues en jazz in januari

Wie de afgelopen weken al in Leiden uit is geweest zal de flyers wel gezien hebben; tussen 15 en 21 januari is het tijd voor de 38ste editie van de Leidse blues en jazzweek. 38 kroegen en café’s zullen de derde week van januari een podium bieden aan maar liefst 70 optredens van blues en jazzbands. Hou de website in de gaten, plan je route en niet schrikken als je een aantal mensen met fotocamera’s en notitieblokken van kroeg naar kroeg ziet rennen; het is slechts de redactie.

Met Wouter Mol naar de Grote Prijs van Nederland

In januari en februari strijden de 45 winnaars van de kwartfinales voor het felbegeerde plekje in de halve finales, en dan, voor sommigen, door naar de finale van de Grote Prijs van Nederland. Een van de artiesten die een worp gaat doen naar die begeerde prijs is niemand minder dan singer songwriter Wouter Mol. Na het interview in juni van 2017, zullen wij verslag doen van het traject naar de hoofdprijs.

Een decennium Stukafest

Volgend jaar zal de Leidse editie van Stukafest - het studentenkamer festival - haar tiende editie vieren! In de afgelopen weken en maanden zijn er al meerdere wedstrijden voor een plekje in de line-up gehouden. Op 8 en 9 februari zal de selectie de diverse huiskamers (of fusies) van studentenwoningen bestormen. Schrijf de data alvast in je agenda, koop je tickets en kies drie artiesten of bands voor je eigen avond muziek in huiselijke sfeer.

Nieuw album Birth of Joy

16 februari zal de psychedelische rockband Birth of Joy hun nieuwe album uitbrengen tijdens de albumrelease show in Paradiso Noord te Amsterdam. Wat we kunnen verwachten van dat album, wordt een klein beetje toegelicht (of juist niet?) in het interview dat wij met zanger Kevin Stunnenberg hadden. Het is nog even wachten, maar je kunt het album alvast vooruit bestellen op de website van de band.

Live verslag Peel Slowly And See

In het laatste weekend van februari vindt wederom het festival Peel Slowly And See plaats. Op vrijdag 23 februari kan je in de Leidse Schouwburg - het oudste nog in gebruik zijnde theater van Nederland - terecht voor onbekende en innovatieve muzikanten uit binnen- en buitenland. De line-up werd eind november bekend gemaakt.

Nieuw voor de redactie van 3voor12 Leiden is dat wij hier live verslag gaan doen!

Nieuw zomerevenement

Terwijl het buiten nog flink koud is, wordt er door Cultuurfonds Leiden en Leiden Marketing hard gewerkt aan een nieuw cultureel zomerevenement. Dit moet het cultuuraanbod in de Leidse regio versterken, verbreden en doorontwikkelen, met een nieuwe, onderscheidende programmering. Het is een voortzetting van het Signature Festival opgedeeld in drie momenten en onder een nieuwe naam. Ze werken hiervoor samen met o.a. Stadspodia Leiden. Natuurlijk wordt die samenwerking ook doorgetrokken naar 3voor12 Leiden, want wij zullen jullie op de hoogte houden over de evenementen middels interviews en verslagen.

Opnames Sunday At Eight

Wanneer je dit leest ben je net wél of net niét op tijd; de crowdfunding campagne voor de nieuwe ep en releaseshow van de Leidse retropop band Sunday at Eight loopt vannacht af. Gelukkig is het streefbedrag gehaald!

Afgelopen zomer is de band de studio ingegaan. Juni dit jaar hadden wij een interview met de band na het verschijnen van hun eerste single, 'The thrill'. Meest recent werd ‘The game’ uitgebracht. Deze nummers en meer hoor je live op 28 januari in Gebr. de Nobel.

Opening nieuwe zaal Vrijplaats

Het is alweer een tijdje geleden en voor vermoedelijk velen onbekend, maar de sluiting van de Sub071 blijft toch een beetje zeer doen. Gelukkig is er een documentaire over gemaakt, ‘Eerlijk zullen we allen spelen’, die in september werd vertoont in de Vrijplaats. En gelukkig is het diezelfde Vrijplaats waar volgend jaar een nieuwe zaal geopend moet worden. Na de succesvolle crowfundingcampagne Hart voor de zaal is een team van vrijwilligers al een jaar hard aan het (ver)bouwen en klussen aan het nieuwe podium. Het dak zit erop! Hoewel je nu al terecht kunt voor prachtige optredens in de Vrijplaats, zal de opening van het nieuwe podium ruimte bieden aan versterkte en luide(re) alternatieve bands en artiesten.

3voor12 Leiden Clubavonden

Nieuwe muziek en een nieuwe rubriek!

We kijken er met de hele redactie naar uit om komend jaar onze eerste Clubavond te organiseren. Deze avond willen wij ook onze lancering en het eerste jaar van bestaan vieren met de hele Leidse muziekscene. Wij zullen begin 2018 met meer informatie komen over het waar, wanneer en wat van deze Clubavonden. Hou onze website en social media (facebook, twitter, instagram) in de gaten!

En dat is nog lang niet alles!

In het nieuwe jaar houden we je op de hoogte van alles wat er in de diverse podia in Leiden aan (inter)nationale en lokale muzikanten te horen en zien zal zijn, en kijken we natuurlijk uit naar festivals als Hofjesconcerten, Popronde, Werfpop, Recordstoreday en Nacht van Kunst en Kennis. Daarnaast ontdekken we graag weer nieuw talent tijdens wedstrijden als Live & LazarusBand Talent Leiden en de Grote Prijs van de Bollenstreek.

Kortom; 2018 belooft een prachtig jaar te worden voor de rijke muziekscene in Leiden en 3voor12 Leiden is er klaar voor! Wellicht met jouw hulp? De redactie zoekt nog redactionele hulp, dus meld je aan!

Tot slot: Waar kijk jij naar uit in 2018? Laat het ons weten!