In opmaat naar POPgroningen Talent Award 2013 In opmaat naar POPgroningen Talent Award 2013

Wie is de beste opkomende Groningse band van 2013?

In opmaat naar POPgroningen Talent Award 2013

Wie is de beste opkomende Groningse band van 2013?

POPgroningen Talent Award is dé talentenjacht voor bands van de provincie Groningen. Er zijn de afgelopen weken voorrondes geweest in Leek, Appingedam, Winsum, Winschoten, Veendam en Stadskanaal. Op 14 en 28 maart volgen de halve finales in Simplon te Groningen. Uit deze halve finales zullen vier finalisten komen, die in de finale op 19 april in Vera zullen strijden om de roem en een omvangrijk prijzenpakket. In dit constant bijgewerkte dossier vind je de komende weken informatie over alle finalisten en het programma van de POPgroningen Talent Award 2013.

De eerste halve finale vindt plaats op 14 maart in Simplon. Van de volgende vier bands zullen er minstens twee de jury moeten overtuigen om hen een finaleplaats te geven, namelijk View For A DayMeadowlakeModel Depose (wildcard) en Orange Skyline. De tweede halve finale is eveneens in Simplon op 28 maart, met de volgende halve finalisten: Animal Antics (wildcard), Inge van Calkar, The Rising Sun en Sprokkelhout. Beide halve finales beginnen om 20:30; de entree is gratis. 

Het prijzenpakket voor de winnaar bestaat onder andere uit deelnemerschap aan de SENA Pop NL Awards in de Melkweg in 2014 en een optreden op Eurosonic 2014. Verder wint de band een optreden op het Local Heroes podium van het Bevrijdingsfestival Groningen op 5 mei. Als dat nog niet genoeg is wordt er ook nog professionele coaching, gastlessen op de School voor de Kunsten van het Noorderpoort College en een EP-opname + afmixen in Studio Floris Jonker aangeboden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen