Friesland wordt deze zomer weer overspoeld met prachtige festivals in alle vormen en maten en PopCity is daar één van. Voor de vierde maal wordt het Thalenpark in Drachten op initiatief van Poppodium Iduna ingericht voor een dag met lekkere muziek. Dit jaar haalt de organisatie headliner De Staat naar het Friese dorp om het festival af te sluiten. Welke acts kun je zonder een cent te betalen nog meer zien? Lees hier over de gehele line-up van PopCity 2017.

Katie Koss | 15.00 uur

Het festival begint met de warme klanken en het bijzondere stemgeluid van de winnaars van de Kleine Prijs fan Fryslân: Katie Koss. Vlak voor de finale maakten we nog kennis met het gezelschap en een paar maanden later is de agenda van Katja Poltavets en haar mannen volgeboekt met optredens. Naar eigen zeggen maakt Katie Koss elektronische pop met poëtische en metaforische teksten. Op het podium van PopCity mogen ze zorgen voor een relaxte start van het festival.

Stuart Mavis | 16.00 uur

Het Groningse Stuart Mavis beweegt zich al een tijdje zeer verdienstelijk door door de Nederlandse popscene onder de bezielende leiding van frontman Sjoerd Vriesema. Zes muzikanten die uitstekend in staat zijn een enerverende set neer te zetten met elektronische en psychedelische invloeden. Inspiratiebronnen die genoemd worden door de band zijn Kendrick Lamar, The Beatles, Kanye West en Bob Dylan. Een bijzondere combi aan namen, maar wellicht maakt dat het interessant.

Ali B | 17.00 uur

Ali B gaat al jaren op volle toeren en je houdt van de man of niet. Het is in deze line-up in ieder geval een bijzondere naam wat betreft de rest van het muzikale insteek van deze dag, maar toch zal hij zorgen voor een glimlach op het gezicht van menig aanwezige in het Thalenpark. Met een voltallige band krijg je een serie vette hits voor de kiezen en neemt hij gastartiesten mee. Uiteindelijk is leuk entertainment en zet hij zowel oude als nieuwe en onbekende artiesten op die manier weer op de kaart.

 

Jerry Hormone Ego Trip | 18.30 uur

Afgelopen maart was Jerry Hormone Ego Trip nog onderdeel van het Zappop programma dat plaats vond in De Lawei in Drachten. Daar kreeg frontman Jeroen Aalbers (alias Jerry Hormone) een flinke klap in het gezicht van een onverlaat die zo nodig een weddenschap wil winnen. Extra respect voor deze band om zonder wrok weer terug te komen naar de plek des onheils. Verwacht ongenuanceerde, expliciete doch humoristische teksten met een punk additude. Laten we hopen dat flauwe weddenschappen de man deze keer niet overvallen.

Mister & Mississippi | 19.30 uur

Met een stevige basis van twee kwalitatief goede albums durft Mister & Mississippi het aan bij het derde album een andere weg in te slaan. Die weg zorgt dat weer nieuwe mensen omkijken en de moeite nemen de muziek te beluisteren. De vertrouwde fol/rock wordt ingewisseld voor een zwaarder en heftiger geluid die voortkomt uit synths, overstuurde gitaren in combinatie met het fijne solide stemgeluid van Maxime Barlag. Dit is je kans om Mister & Mississipi opnieuw te ontdekken.

 

TenTemPiés | 20.45 uur

Ja! Maak je borst maar nat want bij het Amsterdams/Chileense TenTempPiés wordt het dansen tot je erbij neervalt. Ze zijn meer dan in staat onder koude, natte en nare weersomstandigheden de zon te laten stralen met hun mix aan ska, reggae, latin rock en Amsterdamse charme. Nu ziet het weerbericht er goed uit voor komende zondag, dus een extra scheut zonnebrandcremé is een aanrader, want deze band straalt van nature UV licht uit.

 

 

De Staat | 22.00 uur

Een goede reden om naar PopCity is headliner en leading rockband in Nederland: De Staat. Met deze Nijmeegse band trekt PopCity een headliner van formaat binnen. Bij de opening na de grote verbouwing van Iduna was het dezelfde formatie die het inwijdingsfeestje mocht geven en met groot succes. In de jaren daarna ging het knetterhard met de mannen. Het album O ontving een stortvloed aan positieve recensies, behaalden wereldfaam met de video Witch Doctor en toerden afgelopen jaar doodleuk met Muse door Europa. Dit wordt gegarandeerd een knaller van een afsluiter.