Het is feest tijdens de lente-editie van Club 3voor12/Eindhoven Het is feest tijdens de lente-editie van Club 3voor12/Eindhoven

Met single-presentatie, EP releaseparty, alternatieve dansavond, cupcakes en meer

, 3voor12/Eindhoven redactie

Het is feest tijdens de lente-editie van Club 3voor12/Eindhoven

Met single-presentatie, EP releaseparty, alternatieve dansavond, cupcakes en meer

3voor12/Eindhoven redactie ,

Voor volgers van 3voor12/Eindhoven kan het haast geen verrassing meer zijn. Met diverse artikelen en interviews hebben we toegewerkt naar het hoogtepunt dat onze clubavond aanstaande zaterdag moet worden. Voor iedereen die zich – nog – niet heeft ingelezen, zetten we in dit artikel de zaken nog een keer kort uiteen, met toevoeging van het tijdschema. Met een EP releaseparty en een singlepresentatie op eenzelfde avond is er alle reden voor feest, vier het met ons mee!

Op de 3voor12/Eindhoven clubavond streven we er naar om een gevarieerde line-up neer de zetten vol met nieuwe muziek uit eigen stad. Het belooft een interessante avond met veel nieuwe muziek te worden waarop de volgende bands spelen met ieder een eigen verhaal dat luidt als volgt:   

Openingsact Snoeck maakte als voorprogramma en - voor ons tot aan dan toe - grote onbekende veel indruk tijdens de EP presentatie van Capcap… cap. Dat ene overrompelende optreden was reden genoeg om de band uit te nodigen op onze clubavond. Inmiddels hebben we nader kennis gemaakt tijdens een interview waarin de band liet weten hard te werken aan de debuutplaat die ‘For The Machines’ zal gaan heten. De opname van nu al prijsnummer ‘Factory Song’ kregen we mee naar huis en is sindsdien bijna wekelijks te horen in 3voor12/Eindhoven radio. Ook noemenswaardig: de drummer heeft een trip naar de Verenigde Staten uitgesteld om er bij te kunnen zijn aanstaande zaterdag. Dat zegt genoeg over de motivatie van de band. Verwacht een heerlijke zomerse cocktail van jazz, funk, pop en rock. Snoeck opent stipt om 21.00 uur dus wees op tijd!

De tweede band van de avond is het jonge en eigenzinnige bluesrocktrio Grim Tim. Tijdens het ‘Verse Eieren’ festival op tweede paasdag kondigde zanger David Henry iets voor zijn beurt zelf al aan dat ze hun EP op het zelfde podium zullen gaan presenteren. En wel op 2 Juni. In die – door het toen aanwezige publiek bejubelde – aankondiging werd nog niet verteld dat ze dat zouden doen op Club 3voor12/Eindhoven, maar zoveel is inmiddels duidelijk. De debuut EP ‘Cygnet Strumpet House’ is het fraaie eindresultaat van wat begon met woede en frustratie na een optreden vol teleurstelling dat de druppel was in een periode waarin de band het gevoel had geen steek verder te komen. Deze openhartigheid viel eerder deze week terug te lezen in het interview dat we onlangs met de band hadden. Met producer Gijs Coolen is gewerkt aan een sterke debuut EP die – inclusief fraai artwork – voor het eerst te koop zal zijn na afloop van hun optreden op Club 3voor12/Eindhoven. En alleen dan voor slechts drie euro.
 
LEFT is een tijdje van de radar geweest, al voelde dat voor de band zelf niet zo aangezien ze alles behalve stil hebben gezeten, zo vertelde ze in de uitzending van 3voor12/Eindhoven radio op 23 mei. In diezelfde uitzending werden de LEFT busclassics voorgesteld met alle klassiekers die de band luistert op de heen- en terugweg van optredens. Op 2 juni gaat het allemaal om de eigen muziek van LEFT. In de luwte werd er gewerkt aan een nieuw album waarvan de release voor het najaar staat gepland. Sinds een maand is de band weer helemaal terug met de single ‘All Or Nothing’. De heren staan te popelen om dit nummer en ander nieuw materiaal te presenteren in hun thuisstad.
 
Na al het muzikale geweld op het podium is het feest nog lang niet voorbij. De dj’s van I Am Duo zullen de best dansbare alternatieve muziek van het moment draaien. Een mooie gelegenheid om de avond te evalueren of wellicht een dansje te wagen.

Dit is het tijdschema van de gehele avond:

20.30 Deur open
21.00-21.30 Snoeck
21.45-22.15 Grim Tim
22.30-23.15 LEFT
23.15-02.00* I Am Duo

Oh en er zijn de gehele avond handgemaakte cupcakejes te verkrijgen! Want er is genoeg te vieren en daar hoort iets van gebak bij. Vier het feest mee op 2 juni 2012 vanaf 20.30 uur in de Effenaar. Kaarten voor Club 3voor12/Eindhoven kosten €5,- en zijn op de avond zelf ook te koop aan de Effenaar kassa.

*Eindtijd is indicatief. Als we het met z’n allen gezellig laten blijven, wordt de eindtijd bijgesteld.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven