Geen hemels feestje met The Babe Rainbow in Heaven

Hippietrio was misschien 50 jaar geleden een grote publiekstrekker geweest

Schrijver: Megan Lloyd | Fotograaf: Jan Rijk ,

We keren terug naar de sixties met de drie blonde mannen van The Babe Rainbow. De hippies uit Australiƫ met hun psychedelische liederen willen iedereen laten kennismaken met hun (naar eigen zeggen) groovy sound.

HET CONCERT

The Babe Rainbow, Heaven, Crossing Border Festival, 13 november 2015

DE ACT

Volgend jaar komt hun debuutalbum uit, waarvan ‘Aloe Vera’ de eerste single is. Vanavond krijgen we alvast een voorproefje. Is Nederland hier te nuchter voor of komen we vanavond allemaal in de groove? Hier krijgen we helaas geen duidelijk antwoord op. Het lijkt bij tijd en wijlen meer op een jamsessie op de camping van Woodstock dan op een optreden dat Crossing Border waardig is.

HET NUMMER

“This is the first song we made and it’s still the best one” kondigt het blonde drietal aan. Ze krijgen gelijk. Tijdens ‘Love forever’ ontstaat het eerste moment waarop de heupen gewiegd mogen worden. Hier hadden we meer van willen horen!

HET MOMENT

Drummer Angus Dowling neemt een grote slok van z’n fles rode wijn en kondigt aan dat we verrast zullen worden door het daaropvolgende nummer genaamd ‘Wonderwall’. Zou het? Zou het? Het zou niet. Een jamsessie van ongeveer 3 minuten volgt, die nooit tot een hoogtepunt heeft mogen komen.

OOK OPMERKELIJK

Het geluid. Onwijs zonde, maar het geluid stond echt veel te hard. Gigantisch schel en pijnlijk voor de oren van de bezoekers. Misschien hadden ze tevens gerekend op een wat ouder publiek, want de verwarming mocht lekker stoken. Warm, luid, verwarrend.

HET PUBLIEK

Het merendeel van het publiek kijkt roerloos naar de mannen, die geen gelaatsspier trekken. Een man in een matchende coltrui en strakke broek gaat helemaal uit zijn plaat. Na de show blijkt dat hij bij de band hoort. Door het harde en pijnlijke geluid is de zaal half leeg als het laatste nummer is gespeeld. Zonde, want dat bleek het beste nummer te zijn.

HET OORDEEL

Helaas geen hemels feestje in de Heaven. Het geluid als oorzaak nummer 1, maar het onsamenhangende repertoire hielp ook niet mee. Prima om (zachter) te laten spelen op een hippiefeestje op het strand, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De debuutsingle ‘Aloe Vera’ werd gespeeld, maar viel niet op.

DE FOTO