Ieder jaar kiezen we met 3voor12 een handvol kersvers talent voor rondreizend festival Popronde: twaalf namen die je móét checken. Dit zijn ze, de acts die komend jaar de 3voor12-podia op de Popronde zullen platspelen.

Hiqpy

De band Hiqpy is tot leven gebracht tussen de gore muren van een huisfeest in Amsterdam-Noord. Het viertal zweeft van luchtige indierock met galmende adlibs naar momenten van destructie vol fuzzy gitaarsolo’s. Nog niks te horen op Spotify, dus dat wordt rennen naar je dichtstbijzijnde Popronde.

Max Hell

Zijn inspiratiebronnen bestaan dan wel uit grote namen als The Velvet Underground, David Bowie en Nirvana, maar Max Hell maakt zelf bijzonder eigenzinnige rammelrock. Die scheve lo-fi gitaartjes en Daniel Johnston-achtige vocals zorgen voor melodieën die alles behalve voorspelbaar zijn. Een beetje maf, maar op een coole manier.

Dorpsstraat 3  

De obscure Nederlandstalige synthwave en postpunk van Dorpsstraat 3 haalt inspiratie uit allerlei verschillende plekken en tijdperken, maar in de kern doet het wel een beetje denken aan de Ambassade. In hun liedjes bezingen de vrienden onheilspellende verhalen over priesters en grote gevaren. 

Abel  

Op zijn debuutalbum Lege Zaal dat een jaar geleden uitkwam, behandelt de Arnhemse rapper thema’s als liefde, verandering en volwassen worden. Zijn teksten schetsen op een krachtige manier fijngevoelige verhalen op kabbelende beats, een beetje zoals Willem ook al deed op zijn schitterende album Man In Nood.

Keenan Mundane   

Misschien ken je Wesley Fransen wel als de gitarist van de bubble-grungeband TAPE TOY. Nu vertelt hij onder de naam Keenan Mundane zijn eigen verhaal. Dit alternatieve hiphop project, met invloeden van Earl Sweatshirt en MF DOOM, zit vol met gruizige hiphopbeats en lo-fi instrumentals, doordrenkt in soul.

Wolfskers

Wolfskers is vernoemd naar een plantje met hallucinerende effecten, dat bij teveel gebruik een giftige werking heeft. Het viertal maakt dan ook een hallicunant mengsel van hiphop en alt-pop. Geestverruimend, maar pas op: hun teksten zijn ook behoorlijk confronterend. Luister maar naar 'Potions', een liedje over 'keihard trippen en de diepte in jezelf opzoeken, maar ook over of je iemand moet helpen die niet geholpen wil worden'.

Subfiction

Subfiction is een gesluierde artiest die je meeneemt in een audiovisuele wereld die langzaam wordt vervuild door technologie. De melancholische breakbeats, glitchy synths, house en hiphop zorgen voor een futuristische reis tussen fictie en realiteit.

Velocity Made Good

Velocity Made Good is het nieuwe project van leden van The Resurrection. Deze elektronische live act uit het Noorden laat met hun synths, live drums en gitaar stormen van techno, rave, breakbeat en ambient ontstaan.

MarynCharlie    

Ooit begon de 23-jarige indiepop singer-songwriter MarynCharlie met het opnemen van K3-covers, om te ontdekken dat liedjes schrijven haar eigenlijk nog veel beter afgaat. De Amsterdamse maakt toegankelijke dreampopliedjes over Gen Z-perikelen: benauwende social media tot onzekerheid over de toekomst. Daarmee werd MarynCharlie bij 3FM ook verkozen tot Trending Talent. 

Yaro Mila

De Amsterdamse Yaro Mila laat vele gezichten zien met haar hyperactieve avant-garde pop. Badass punkgitaren, een pompende bas en vocalen met rasp en overdrive laten ook nog ruimte over voor suikerzoete elementen van hyperpop én excentrieke choreografieën.

Jarlentji  

Jarlentji is een songwriter, zangeres en producer uit Enschede die r&b, neo-soul en elektronica samensmelt op een futuristische manier. Spits je oren en je hoort de invloed van FKA Twigs.

Astronaut

De zomerse indieliedjes van Astronaut zijn droog maar prachtig filosofisch te gelijk. Met hun Nederlandstalige teksten zijn ze echt niet bang om af en toe breekbaar en klein te klinken. In elk liedje is een oprechtheid te vinden die zorgt voor een warme gloed.